Handicappede afviser Hækkerups sparekrav

10. marts 2012 17:37 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Handicappede afviser Hækkerups sparekrav
Billede mangler

Forældre til handicappede børn for fremtiden selv betale for børnehavepladsen. Sådan lyder forslaget fra socialminister Karen Hækkerup (S) i dag.
Men debatoplægget får landsformand for Dansk Handicap Forbund Susanne Olsen til at advare om, at familierne kan få endnu sværere ved at få økonomien til at hænge sammen.
“Familierne kan måske ikke kan være så meget på arbejdsmarkedet, som de ville have været, hvis ikke de havde et barn med handicap. Så nogle har relativt højere udgifter end andre familier. Derfor er det et forkert sted at spare,” siger hun.
Familierne har ofte udgifter til ekstra tøj, specielle biler eller en ekstra barnepige. Eller også er der ekstra afstand til den specialinstitution, hvor barnet går, nævner Susanne Olsen.
Skal der skæres ned, så må det være på bureaukratiet på området, mener Dansk Handicap Forbund.
“Vi er klar til at pege på, hvor det kan blive mindre bureaukratisk, og hvor man kan minimere udgifterne. Det er i forhold til behandling, sagsbehandling og andet,” siger hun.
Dansk Handicap Forbund er en af de organisationer, der nu skal i dialog med socialministeren, der varsler en større reform, som Folketinget skal forhandle til efteråret.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu