ANNONCE

Handicappede skal klage for at få hjælp

26. januar 2012 09:11 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Handicappede skal klage for at få hjælp
Billede mangler

Den pressede økonomiske situation i kommunerne går ud over de handicappede.
Sådan lyder det fra handicaporganisationer, som oplever, at flere af deres medlemmer først får støtte, når de klager over kommunerne, skriver Kristeligt Dagblad.
“Kommunerne forsøger i stigende grad at spise vores medlemmer af med en form for minimumshjælp i stedet for kompensation. Men når vi kigger sagsbehandlingerne igennem, er der fejl i dem,” siger landsformand Susanne Olsen fra Dansk Handicap Forbund til Kristeligt Dagblad.
I 2011 ankede Dansk Handicap Forbund 112 sager og i 81 pct. af sagerne fik de handicappede helt eller delvist medhold i sagerne. Året forinden fik forbundet medhold i 77 ud af 99 sager.
I Spastikerforeningen genkender man tendensen og giver derfor medlemmerne mulighed for at få assistance, når de mødes med kommunerne.
“Vi har dagligt nye sager, hvor vores medlemmer kontakter os, fordi de oplever, at deres kommune reducerer i eller ikke bevilger den hjælp, folk har krav på. En del skyldes dårlig sagsbehandling, men vi føler os også helt overbevist om, at en række beslutninger om ændrede bevillinger eller afslag på begrundet hjælp skyldes sparehensyn,” siger foreningens formand, Mogens Wiederholt, til Kristeligt Dagblad.
I Kommunernes Landsforening erkender formanden for social- og sundhedsudvalget, Anny Vinter (V), at der kan ske fejl, men hun understreger samtidig, at grænserne for bevillinger rykker sig hele tiden.
“Nogle kan pludselig klare ting selv, fordi de får en robotstøvsuger, så de ikke behøver praktisk hjælp længere. Vilkårene for de handicappede er ikke nødvendigvis blevet ringere,” siger hun til Kristeligt Dagblad.
Kilde: Kristeligt Dagblad

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu