ANNONCE

Handicappet dreng afvist på Jensen’s Bøfhus

29. maj 2019 18:27 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

En familie har nu fået behandlet en klage i Ligebehandlingsnævnet. Og fået medhold.

En familie med et handicappet barn blev afvist på Jensens Bøfhus.

En afgørelse bevirker, at restauranten nu skal  betale godtgørelse til familien.

Afgørelsen fremgår af Ligebehandlingsnævnets hjemmeside.

For første gang siden ny lov har Ligebehandlingsnævnet behandlet tre sager om diskrimination af handicappede.

Da en familie med en handicappet toårig dreng i oktober ville spise på Jensen’s Bøfhus i Aalborg, blev familien afvist i døren.

Men det var i strid med loven om forskelsbehandling. Det har Ligebehandlingsnævnet afgjort i en ny afgørelse.

Afvist

B.T. har talt med faderen Klaus Søndermølle Petersen, der fortæller, at familien før – på ikke navngivne restauranter – er blevet afvist i døren med henvisning til brandsikkerheden.

– Vi var på ferie i Aalborg – mig, Benjamin, min kone og vores to andre drenge – og vi fortæller, at vi har en handicappet søn, der skal være i klapvognen. Vi havde valgt et tidspunkt, hvor der var helt tomt i restauranten, men de var ikke klar på at finde en løsning, fortæller Klaus Søndermølle Petersen til B.T.

Det får bægeret til at flyde over og familien klager til Ligebehandlingsnævnet. Her får de altså medhold og godtgørelse.

Nævnet begrunder afgørelsen med (blandt andet): “Restauranten havde ikke forsøgt at indgå i dialog med familien om deres adgang til restauranten med sønnen i barnevogn, og restauranten undersøgte ikke, om barnevognen kunne stilles et sted i restauranten, uden at reglerne for brandsikkerhed ville blive tilsidesat.”

Benjamin er i mellemtiden død af sin sygdom.

Klokket i det

B.T har været i kontakt med Jensen Bøfhus.

– Vi har klokket i den, og længere er den ikke. Vi har gjort vores på at rette op det. Kunne det ske igen? Det kan jeg ikke garantere, men jeg håber det godt nok ikke, siger Anders Nicolaisen, direktør i Jensens Bøfhus til B.T.

Den lille dreng er siden episoden død af sin alvorlige sygdom.

Andre afgørelser

På hjemmesiden bliver der også oplyst om de andre afgørelser: Det drejer sig om en mand med en førerhund, der blev nægtet adgang til en café. Manden klagede og fik medhold og en godtgørelse på 5.000 kroner.

I den tredje sag blev en blind mand med førerhund nægtet adgang til et undersøgelseslokale på en ultralyd- og røntgenklinik. Her kunne Ligebehandlingsnævnet dog ikke nå til enighed og derfor ikke behandle klagen, der dog kan behandles foran en domstol.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu