Handicappet dreng glemt i skolebus: Sad og ventede i 8 timer

26. september 2017 20:48 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En handicappet dreng blev glemt, fordi chaufføren af skolebussen var blevet syg.

Handicappet dreng glemt i skolebus: Sad og ventede i 8 timer
Den 15-årige skulle være mødt på Skjernåskolen, men her gik de ud fra, han var syg, fordi han ikke dukkede op. Foto: Google Street View

– Vi har sagt til forældrene, at skolebestyrelsen og forvaltningen er orienteret. Fra vores side skal vi kigge på, hvad vi kan forbedre, og der skal vi have skolebestyrelsen ind over, for at vi får skabt den rigtige sikkerhed, siger skoleleder Dan Skou fra Skjernåskolen til Dagbladet Ringkøbing-Skjern, der tirsdag præsenterer historien om en 15-årig handicappet dreng, der fredag blev glemt i en skolebus.

Den 15-årige dreng er handicappet, har epilepsi og et generelt udviklingsniveau tilsvarende en femårig. Det betyder også, at drengen følger helt almindelige og faste mønstre. Derfor sad han i samfulde otte timer pænt på sin plads i bussen, fortæller hans mor til avisen.

– Jeg synes, det er hårdt at tænke på, hvad han mon har tænkt, da han sad der. Han er en stille og rolig dreng, og han har bare siddet og ventet, siger Louise Kristensen, som hun hedder.

Hvordan er det sket?

7.30 fredag blev drengen hentet ved hjemmet, ganske som det plejer at foregå. Men da klokken er 8.00, tror chaufføren fejlagtigt, at bussen er tom, så han returnerer – da han i mellemtiden er blevet sløj.

Men den 15-årige sidder stadig i den 16-personers bus, som chaufføren tror er tom.

Ved 16-tiden bliver Louise og drengens far så bekymrede, at de tager affære. På det tidspunkt er drengen endnu ikke kommet hjem. Hurtigt bliver han fundet i bussen.

– Vi fik at vide, at chaufføren ikke var gået efter sin liste, fortæller Louise Kristensen til lokalavisen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu