ANNONCE

Håndværksrådet: Investeringslysten er på retur

18. oktober 2011 22:19 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Håndværksrådet: Investeringslysten er på retur
Billede mangler

 Håndværksrådets konjunkturbarometer for tredje kvartal af 2011 viser et fald på 14 procentpoint, og det er det største fald siden starten af 2009.
 
Hvert kvartal tager Håndværksrådet temperaturen hos et udsnit af de godt 20.000 medlemmer, som organisationen repræsenterer. Det viser nu en markant tilbagegang i de små og store virksomheders investeringslyst. Det er første gang i mere end to år.
 Annonce: Få B.T leveret hver dag i en måned. Klik her
– Aktieuro og gældskrise fik hurtigt lagt en dæmper på mange virksomheders investeringslyst. Det har været med til at give konjunkturbarometeret en ordentlig mavepuster, siger cheføkonom i Håndværksrådet, Jacob Thiel.
I årets andet kvartal vurderede en overvægt på 9 procent af virksomhederne, at det var mere fordelagtigt at investere i virksomheden end i samme periode året før. Nu er billedet vendt, og i tredje kvartal udgør pessimisterne en overvægt på 1 procent.
– Det er på ingen måde dramatisk, men indikerer desværre, at den fremgang, vi har set i investeringslysten nu er på retur. Pessimismen har fået overtaget, siger Jacob Thiel. 
 Økonomisk kulde
Der blæser også kolde vinde i virksomhedernes vurdering af Danmarks økonomiske situation. Den stigende tiltro til den danske økonomi har fået et knæk og over en femtedel af virksomhederne vurderer nu, at landets økonomiske situation ser værre ud end i samme periode sidste år. Det er det laveste niveau siden andet kvartal i 2010.
 Annonce: Aldrig har det være nemmere at låne 25.000 kr. – Se mere her
– Det er en stigende usikkerhed om den nationale og internationale økonomi, der har medført den negative vurdering. Samlet set har det sammen med virksomhedernes manglende investeringslyst trukket barometeret markant ned, siger Jacob Thiel.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu