Har dit barn det sådan her? Så bliv hjemme!

11. september 2019 12:50 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Hvornår er man for syg til børnehaven? Hvis man lider af en, eller endnu værre, flere af de i denne artikel nævnte artikel.

Er din søn eller datter for syg til børnehaven? Med efteråret på vej, og vinteren i venteposition, skal du huske, at det ikke altid er den bedste idé at sende barnet ind til en masse andre børn, hvis ellers der er noget, der hæmmer.

Sundhed.dk skriver, at man er for syg til børnehaven, hvis man har feber. Det betyder, at man har en temperatur på 38 grader celsius eller højere, målt i endetarmen.

Er man for syg til børnehaven, skal man holdes hjemme, og man kan altså være syg med meget mere og andet end feber.

Ifølge Sundhed.dk må børn med børnesår ikke komme i børnehaven. Det samme gør sig gældende for diarré og forkølelse. Har du et forkølet barn, kan du i øvrigt ikke skyde genvej til raskhed med c-vitamin.

Newsbreak.dk har tidligere skrevet, at det er en myte, at c-vitamin er et mirakelmiddel mod forkølelse, så er barnet forkølet, er det altså om at væbne sig med tålmodighed, og holde sig fra børnehaven.

Har barnet lussingesyge, er det heller ikke velkomment i børnehaven. Ej heller, hvis der er spottet Tredagesfeber, lus eller hånd-fod-mund-sygdom.

Kighoste og andre børnesygdomme

Kaster man et blik på de forskellige børnesygdomme, skal man også være klar over, at de dømmer barnet for syg til børnehaven. Blandt dem er kighoste, fåresyge og mæslinger.

Har dit barn lungebetaendelse, børneorm eller vandvorter er rådet fra Sundhed.dk i øvrigt det samme: Da er man for syg til børnehaven.

Ringorm, børnesygdommen Røde hunde, og fnat gør dig også for syg til børnehaven, ligesom skarlagensfeber, Streptokokhalsinfektion og urinvejsinfektion hos børn gør det.

Forældre skal også holde øje med skoldkopper, vorter, mellemørebetændelse og øjenbetændelse. Alle de sygdomme gør enhver dreng eller pige for syg til børnehaven, og det samme råd gælder altså for dem alle:

Har du et barn for syg til børnehaven, skal barnet holdes hjemme og væk fra andre børn. Ellers risikerer en eller flere af de nævnte sygdomme at smitte endnu flere børn, og så går der lang tid, før livet i dit barns børnehave er sådan rigtigt fornøjelig.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu