Har du allergi overfor jul?

18. december 2018 12:41 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Danskere elsker julen, men for enkelte udvikler julen sig til et sandt helvede af sygdom.

Hvert år bliver der pyntet til jul i alskens former. Der bliver fundet juletræer, lavet adventskranse, sat kalenderlys op og der går konkurrence i, hvem der kan have den vildeste julebelysning. For mange danskere er det rigtig hyggeligt, men for nogle er det også en evig kime til frustration – enten fordi man hader julen, ikke fejrer den eller endnu værre, fordi man bliver syg af julen.

Og nu sidder du sikkert tilbage og tænker syg af jul? Hvordan kan man det? Ja, det er et godt spørgsmål. Men hvis du kæmper med en løbende næse, slim i halsen og ondt i hovedet så er det måske ikke en forkølelse. Men derimod kan det være et tegn på, at du er ramt af allergiske symptomer. Hver jul er det nemlig et slaraffenland for allergifremkaldende stoffer, der kan påvirke dine luftveje, give kløe i øjnene og bare skabe generel irritation.

Sådan spotter du ‘juleallergi’

Til TV2 forklarer Anne Holm Hansen, der er vicedirektør i Astma og Allergi Danmark, at det særligt er folk, der har høfeber eller astma, som kan blive udsat for, hvad der populært kaldes ‘juleallergi’.

– Hvis man har høfeber, er snottet hvidt og flydende, mens det er mere grønligt, hvis man er forkølet. Det forsvinder også igen (ved en forkølelse red.), men det gør det andet ikke, hvis man bliver ved med at blive påvirket af det, man ikke kan tåle, forklarer Anne Holm Hansen.

Hvis du oplever, at din irritable næse udvikler sig til et vandfald af snot, så er et besøg hos lægen nok en god idé.

I galleriet øverst kan du se de ting, der særligt kan fremprovokere ‘juleallergi’.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu