ANNONCE

Har du disse symptomer? Så skal du gå til læge

9. april 2020 16:36 | Af: Newsbreak.dk

Brug lægen som normalt, opfordrer Region Hovedstaden og PLO Hovedstaden.

Flere steder i landet oplever hospitalsafdelinger en nedgang i henvisninger fra de praktiserende læger.

Men selvom fokus lige nu er på mennesker smittet med COVID-19, så er resten af sundhedsvæsenet ikke gået i stå, og derfor er er det vigtigt, at borgerne kontakter deres læge, hvis de har behov for det.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Sådan lyder opfordringen fra Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

– Det handler om liv. Jeg frygter, at der kan gå mennesker rundt med alvorlige symptomer, som ikke går til lægen, fordi de er bekymrede for at blive smittet med COVID-19. Men jeg vil gerne opfordre til, at man ikke går der hjemme og ser tiden an. Har man symptomer på sygdom, som er bekymrende, skal man altid kontakte sin læge, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Regionen har oplevet et dramatisk fald i både antallet af hjerte- og kræftpatienter – og det billede gør sig gældende i hele landet, som Kristeligt Dagblad tidligere har beskrevet.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke symptomer på hjertesygdom du aldrig må ignorere.

40 procent færre opsøger egen læge

Samme melding lyder fra de praktiserende læger. Faldet i antal henvendelser hos egen læge skyldes næppe, at danskerne er blevet mindre syge, men at de holder sig væk med problemer og symptomer, der ikke er COVID10-relaterede.

– Vi har meget travlt ved telefonerne og ved mailen, men venteværelserne er mere stille end ellers. I gennemsnit er vores vurdering, at de praktiserende læger har oplevet et fald i aktiviteten på omkring 40 procent, siger Karin Zimmer, formand for Praktiserende Læger i region Hovedstaden (PLO-H), der gerne vil understrege, at borgerne ikke skal holde sig væk af frygt for at ulejlige deres læge.

– Vores patienter skal ikke holde sig tilbage fra at opsøge egen læge ved bekymring for helbredet. Lægerne følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger om begrænsning af smitte, og kan telefonisk afklare om det er nødvendigt at møde frem i klinikken, siger Karin Zimmer.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu