ANNONCE

Har du en halv million hængende på væggen?

9. september 2019 22:54 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Auktionshuset Bruun Rasmussen oplever enorm interesse for særlig kunstner.

Har du en halv million hængende på væggen?
Det er hos Bruun Rasmussens Auktioner, at billedet bliver sat til salg. Foto: Scanpix

Du har sikkert tænkt tanken, når du har besøgt venner og bekendte – eller måske blot har vandret rundt i barndomshjemmet: Gad vide, om der er noget her, som er massevis af penge værd?

For mange synes tanken usandsynligt, men nu har Bruun Rasmussens auktioner sendt en pressemeddelelse ud, der nok får mange danskere til lige at tjekke gemmerne igennem en ekstra gang.

Der er nemlig kommet et maleri til salg af kinesiskfødte Xie ‘Lalan’ Jinglan, som er vurderet til 500.000 kroner – men meget tyder faktisk på, at flere malerier af kunstneren lever en stille eksistens i private, danske hjem.

– Vi ved, at Galeri Moderne i Silkeborg holdt en separatudstilling med Lalan i 1971, dengang de færreste havde hørt om hende. Ingen ved præcis, hvor mange værker hun udstillede, eller hvem der købte dem. Men et godt bud er, at hun udstillede 15-20 malerier, og at mange af dem efterfølgende blev solgt gennem kunstforeninger, siger leder af Bruun Rasmussens afdeling for moderne kunst, Niels Raben, i en pressemeddelelse.

Der er i dag en meget stor international efterspørgsel på værker af Lalans. Man skal blot tilbage til foråret, hvor et billede af Lalan kom på en auktion.

Dengang var det en privatperson, der havde betalt 3.000 kroner for det i en kunstforening, men billedet havde altså nu en værdi på 1,5 millioner kroner.

Du kan se et billede af maleriet her.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu