ANNONCE

Har du købt den? Særlig bog sælger vildt lige nu

1. april 2020 05:59 | Af: Newsbreak.dk

Under coronakrisen synges der på livet løs, og nu er Højskolesangbogen på bestsellerlisten. Sang kompenserer for et kram, lyder det fra formand for Højskolesangbogen

Ud på altanen og syng med naboerne, eller stå op med morgensang og Phillip Faber på DR 1.

I de seneste uger har danskerne sunget fællessang i en grad, der sjældent er set.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Og nu er Højskolesangbogen på bestsellerlisten for første gang, fortæller administrerende direktør hos Arnold Busck Helle Busck Fensvig til Kristeligt Dagblad.

– I sidste uge var den ikke på listen, så jeg gætter på, at det hænger sammen med den stigende interesse for fællessang, vi har kunnet se i de sidste uger,” siger hun og tilføjer:

– Da skoler og andre institutioner, der normalt plejer at købe bogen, er lukket, vil jeg tro, at det er privatpersoner, der køber den. Der er nogle, der sidder derhjemme og gerne vil synge med.

Overrasker formand

At bogen er så populær netop nu, overrasker højskolesangbogsudvalgets formand, Jørgen Carlsen.

– Der kommer jo en ny udgave om otte måneder, siger han.

Samtidig kan han også se, at højskolesangene kan give den følelse af samhørighed, som mange kan savne netop nu.

– Den er jo en kulturskat, der rummer historien, sproget, beskrivelse af landskabet og landsdele. De fleste har et forhold til det, der synges om, og det er befriende at få lov at synge om noget, som man har interesse for eller kærlighed til sammen med andre, siger han og tilføjer, at der også kan være en videnskabelig forklaring på, hvorfor fællessange kan være kærkomne i en tid med social isolation.

– På Karolinska Institutet i Stockholm har de lavet undersøgelser af korsangere, hvor de fandt ud af, at efter at de havde sunget, havde de mere oxytocin i blodet. Det er det hormon, man kalder krammehormonet. Så i en situation, hvor man ikke kan kramme, er det en måde at kompensere på, siger Jørgen Carlsen.

Men samtidig understreger han, at den store interesse for fællesskab ikke er skabt på grund af coronavirussen.

For nyligt blev de årlige bibliotekspenge desuden uddelt til de mest populære forfattere.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke danske forfattere der fik mest.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu