Har du også en: 5 mio. mobiler samler støv

27. december 2012 08:53 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Har du også en: 5 mio. mobiler samler støv
Billede mangler

Langt de fleste af os har en gammel mobil liggende i skuffen. Det viser en ny undersøgelse fra Telenor.
 
Det kunne næsten lyde som et H.C. Andersen-eventyr eller en Pixar-tegnefilm: I kældre, på hylder, i skuffer og i skabe ligger gamle mobiltelefoner længselsfuldt og samler støv, mens deres ejere forlyster sig med en ny og mere moderne model.
 
Danskerne gemmer nemlig i vid udstrækning deres aflagte mobiltelefoner, når de får en ny. Faktisk frister intet mindre end 5 millioner gamle mobiltelefoner en tilværelse som støvsamler i de danske hjem.
 
Det er konklusionen på en ny undersøgelse, som Epinion har lavet for Telenor. Undersøgelsen viser, at syv ud af ti danskere har mindst én gammel mobil liggende. Og fire ud af ti har hele to eller flere aflagte mobiler.
 Mobilen har affektionsværdi
Når danskerne bliver spurgt om, hvorfor de gemmer de gamle mobiler, lyder det primære svar: Jeg kan få brug for den igen, hvis der sker noget med min nye telefon!
 
-Det er som at beholde listen med alle ekskæresternes telefonnumre, når man er i et nyt forhold: I realiteten er det nok sjældent, at man får brug dem igen. Men måske nænner vi ikke helt at skille os med vores gamle telefoner, siger privatdirektør Mattias Ringqvist fra Telenor og fortsætter:
 
-Telefonen er jo vores tro væbner fra morgen til aften, den er med os overalt og er derfor også med i vores oplevelser, store som små. Så den får naturligvis en affektionsværdi for mange. 16 procent svarer desuden i undersøgelsen, at de ikke ved, hvor de skal aflevere den gamle telefon, så der er formentlig også en praktisk barriere for mange.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu