ANNONCE

Har du også renset ører helt forkert?

10. december 2019 09:41 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Man risikerer at gøre mere skade end gavn, hvis ikke man følger eksperternes råd.

Hvis du er blandt dem, der er blevet formanet om ikke at rense ører med vatpinde, og du derfor holder dig fra at gøre det, er du heldig.

Ifølge DR Nyheder er der nemlig noget om snakken, når vi bliver advaret mod at bruge vatpinde til at rense ører med.

– Hvis du renser dine ører med vatpinde, kan du øge produktionen af ørevoks, fordi dine ørevoks-kirtler tror, at der er snavs i øregangen. Og så kører der en spiral, som du stort ikke kan komme ud af igen, siger Therese Ovesen, overlæge og professor i øre-, næse- og halssygdomme, til DR Nyheder.

Artiklen fortsætter under videoen 

Egentlig burde din krop selv være i stand til at skubbe voksen så langt ud af øret, at du ikke behøver at grave efter med en vatpind.

Den sure undtagelse

Netdoktor skriver dog, at der kan opstå problemer, hvis du har opholdt dig steder, der har ført til øget fugtighed og mere varme i din øregang.

Sker der, risikerer du nemlig at få ørebetændelse.

– Skaden sker typisk for folk, der er på rejse i de varme lande og får fugtige ører i varmen. Tidligere blev de danske sømænd ramt af det såkaldte Singaporeøre. De fik voldsom betændelse i ørerne som følge af varmen og den høje luftfugtighed. Derudover kan almindelige ørepropper og høretelefoner også øge fugt og varme i øret og skabe et miljø, som ikke er hensigtsmæssigt, ligesom de kan trykke voksen ind i øret og danne en prop, siger Mikkel Hollmelund, praktiserende speciallæge i øre-, næse-, halssygdomme.

Kilder:
Sundhed.dkApotekeren.dk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu