ANNONCE

Har du sådan en bil? Nu skal du betale mere

28. marts 2020 20:56 | Af: Newsbreak.dk

Det er blevet dyrere at have fri firmabil.

En ny lov om leasede firmabiler betyder, at mange medarbejdere med fri bil skal betale mere i skat. Fremover skal skatten nemlig beregnes ud af dét, bilen ville være værd hos en forhandler – og ikke ud fra den lave pris, som importør eller leasingselskab har anskaffet bilen til.

Det skriver inforevision i en pressemeddelelse.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Hidtil har nyvognsprisen ikke været den samme, som listeprisen hos den lokale bilforhandler. I stedet har man brugt den favorable pris, som importører eller leasingselskaber kan anskaffe bilen til, som grundlag for beregning af skatten – og i øvrigt også bilens registreringsafgift.

– Så leasingselskaberne har altså oplyst den lave nyvognspris til virksomhederne, som på den baggrund har beskattet deres medarbejdere af fri bil, og det har givet fordele i forhold til almindelige bilkøbere, siger moms- og afgiftskonsulent Michael Sølund fra revisions- og konsulenthuset inforevision i pressemeddelelsen.

Newsbreak.dk har tidligere beskrevet, hvordan der i rigtig mange tilfælde er fejl på slutsedlen ved bilhandler.

I galleriet ovenfor kan du se, hvordan du undgår fejlene.

Bilernes værdi skal genberegnes

Den lov, der nu er trådt i kraft, skal sikre, at beskatningsgrundlaget for fri bil fremover bliver beregnet ud fra bilens højere handelsværdi eller nyvognspris.

Leasingselskaber og importører har nu pligt til at opgøre og oplyse virksomhederne om den genberegnede værdi, hvis den fører til et højere beskatningsgrundlag.

– Grundlæggende er det altså nu sådan, at det er bilens forventede værdi ved detailsalg, der danner grundlag beskatningen af fri bil, og ikke nyvognsprisen ved 1. indregistrering. Det vil betyde, at mange medarbejdere skal betale mere i skat af firmabilen, siger Michael Sølund.

Beregninger foretaget af FDM viser, at skatten på en typisk firmabil kan stige med 10.000 kroner om året.

Den nye lov gælder kun leasede biler, der bliver stillet til rådighed som fri bil første gang fra og med den 1. februar 2020.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu