ANNONCE

Har du styr på reglerne? Snart skal hunden være i snor disse steder

15. marts 2017 06:09 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Fra den 1. april til den 30. september skal hunde holdes i snor, når de er med på stranden.

De fleste hunde elsker at bade og suse rundt på stranden med dryppende våd pels og lige nu må hunde gerne løbe frit på stranden, hvis ejeren har kontrol over hunde og sørger for, den ikke er til gene for andre.

Men det ændrer sig fra den 1. april. I sommerhalvåret fra 1. april til 30. september, er det nemlig forbudt at lade sin hund gå uden snor på stranden. Og det er der en ganske god grund til, fortæller Jens Jokumsen, der er chefkonsulent for familiedyr hos Dyrenes Beskyttelse, til Newsbreak.dk

– Det er jo for at beskytte fuglelivet, hvor strandfuglene skal have lov til at yngle i fred. Man tænker måske ikke som hundeejer over, at der kan ligge nogle små redefugle, hvor hunden kan komme til at forstyrre dem eller snuppe et æg eller en fugl, uden at man opdager det, siger Jens Jochumsen.

Derfor har Dyrenes Beskyttelses mandag sendt en pressemeddelelse ud, hvor man minder hundeejere om, at det nu er ved at være tid til at finde snoren frem på strandturen igen.

– Det kan man jo glemme i sine daglige rutiner, siger Jens Jochumsen, der dog ikke ser snorepåbuddet som den store hindring for, at hunden kan nyde en tur på stranden.

– En af de vigtigste ting ved hundens daglige gåture er aktivering, og her er stranden helt fantastisk. På stranden får hunden som regel en masse uvante sanseindtryk, og det er uanset, om den er i snor eller ej, udtaler han.

Jens Jochumsen pointerer, at man jo i øvrigt altid som hundeejer skal sikre sig, at man har fuld kontrol over sin hund.

Og faktisk er stranden langt fra det eneste sted, at man skal have snor i sin hund i snor. I galleriet ovenfor kan du få en kort gennemgang af reglerne for, hvor hunde skal være i snor, og hvad straffen, man ellers risikerer, er.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu