ANNONCE

Har forladt huset: Nu taler Trump

20. januar 2021 14:22 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Helikopteren er lettet

Den afgående amerikanske præsident Donald Trump har forladt Det Hvide Hus på Pennsylvania Avenue for – i hvert fald i denne omgang – sidste gang forud for indsættelsen af demokraten Joe Biden. Ved sin side har han førstedame Melania Trump.

I løbet af eftermiddagen dansk tid har hjælpere båret kasser med ejendele og arbejdsremedier ud i helikopteren Marine 1, der flyver præsidenten til lufthavnen Joint Base Andrews i Maryland, hvor Air Force 1 venter.

Donald Trump har ikke tænkt sig at deltage ved indsættelsen af Joe Biden, der officielt tiltræder embedet som præsident ved 18-tiden dansk tid. I stedet holder han sin egen korte afskedsceremoni på Joint Base Andrews. Her holdt han en kort tale, inden Air Force 1 flyver mod Florida.

Hvem, der deltager i Donald Trumps afskedsfest, er endnu uvist, men hans nærmeste familie er til stede på Joint Base Andrews. Flere af den afgående præsidents tætteste allierede har allerede meldt ud, at de ikke vil deltage. Heriblandt – ifølge kilder – vicepræsident Mike Pence.

Donald Trump bryder med årtiers tradition ved at forlade Washington på dagen for magtoverdragelsen, mens han reelt stadig er præsident. Normalt står den afgående præsident ved den kommende præsidents side ved indsættelsesceremonien for at markere en fredelig magtoverdragelse. Magtskiftet i USA er dog hidtil langtfra forløbet fredeligt.

Således har Donald Trump siden præsidentvalget 3. november talt om valgfusk i forbindelse med valgnederlaget til Joe Biden.

– Det har været fantastiske fire år. Vi har opnået så meget sammen. Jeg vil gerne takke hele min familie, mine venner, mine ansatte og så mange andre. Ingen ved, hvor hårdt denne familie har arbejdet, og den har arbejdet for “jer”, siger Donald Trump i sin korte tale forud for magtoverdragelsen.

Talen blev rundet af med ordene: “Hav et godt liv. Vi ses snart.”

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu