ANNONCE

Har rømmet slottet i stilhed

18. januar 2021 20:23 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Det svenske kongepar har forladt hovedstaden og er igen gået i covid-19 skjul på deres landsted

Fredag den 15. januar meddelte det svenske kongehus via en pressemeddelelse, at kong Carl Gustaf og dronning Silvia nu har fået deres første dosis vaccine mod covid-19. Desuden, at det var sket på anbefaling af parrets livlæge, som også har stået for vaccinationen.

Samtidig kom det også frem, at kongeparret i al stilhed har forladt slottet i Stockholm for i stedet at rykke til deres landsted, Stenhammars Slot, der er beliggende udenfor byen Flen cirka 125 kilometer sydvest for hovedstaden.

Det skriver Svensk Damtidning, der også har været i kontakt med informationschef ved hoffet, Margaretha Thorgren, for at spørge ind til kongeparrets træk.

“Ja, de er rejst og har ligesom i foråret taget ophold på Stenhammars Slot for en periode. Det er sket på grund af pandemien, hvilket indebærer at de fortsat holder sig mere eller mindre i selvisolation,” forklarer hun til mediet.

Margaretha Thorgren kommer ikke med noget bud på, hvor længe kongeparret har tænkt sig at blive på landstedet.

Det var også her kongen og dronningen valgte at gå i ‘corona-skjul’, da pandemien for alvor ramte Sverige for nu snart et år siden. Her levede de et stort set isoleret liv indtil juni måned, hvor de returnerede til Stockholm. End ikke deres børn og børnebørn måtte kigge forbi.

Hovedbygningen på slottet, der er i to etager og forsynet med flere tårne, er bygget i 1658 og har gennem årene gennemgået flere renoveringer. Senest i 2003, hvor facaden fik en ‘ansigtsløftning’.

Ejendommen er på 2000 hektar jord – heraf 1200 hektar skov. I dag er slottet, der i øvrigt ejes af staten og er udlejet til kongen, et moderne land- og skovbrug. Her findes blandt andet et økologisk dyrehold bestående af kvæg og avlstyre af racerne Simmental og Angus.

Ud over selve hovedbygningen er der en stor ejendomsportefølje bestående af omkring 150 bygninger.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu