ANNONCE

Harald Børsting: Halver optjeningsperiode til dagpenge

31. august 2012 10:51 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Harald Børsting: Halver optjeningsperiode til dagpenge
Billede mangler

Optjeningsperioden til dagpenge skal halveres, mener LO-formand Harald Børsting, der ikke mener at akutpakken er nok i sig selv.
 
De danskere, der risikerer at falde ud af dagpengesystemet til nyt, kan ikke ånde lettet op, lyder det fra LO.
Selvom beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) fredag formiddag ventes at præsentere en akutpakke til 332 millioner kroner efter lynforhandlinger med fagbevægelsen, arbejdsgiverne, a-kasserne og kommunerne, så er det ikke nok til at hjælpe alle.
Det fastslår LO’s formand Harald Børsting på vej ind til det formentlig sidste og afgørende forhandlingsmøde om akutpakken.
– Vi er tilfredse med det her, fordi det er et skridt i den rigtige retning. Det sætter fokus på nogle af de redskaber, som vi ved, virker.
– Men det løser ikke hele udfordringen med dem, som falder ud af dagpengesystemet til nytår, siger Harald Børsting.
Han tør ikke give noget bud på, hvor mange danskere, der vil blive hjulpet i job. Beskæftigelsesministeriet forventer selv, at mellem 9000 og 16.000 danskere risikerer at miste retten til dagpenge. Og halvdelen af dem vil ikke være berettiget til kontanthjælp.
Harald Børsting holder fast i, at genoptjeningsperioden skal halveres fra 52 uger til 26 uger som del af løsningen for de tusindvis af danskere, der risikerer at falde ud af dagpengesystemet fra nytår.
Det samme krav har Enhedslisten rejst i finanslovforhandlingerne, fordi man mener, det er for svært for eksempelvis sæsonarbejdere at genoptjene retten til dagpenge.
Det har dog ikke været beskæftigelsesminister Mette Frederiksens (S) opgave at ændre på dagpengereglerne.
I stedet fokuserer akutpakken på mere jobrotation og job med løntilskud.
Alle ledige, der risikerer at ryge ud af dagpengesystemet, skal samtidig indkaldes til en “straks-samtale” inden en uge. Ledige, som ikke besvarer advarselsbreve fra a-kasserne kontaktes af et “job-beredskab”.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu