Hård chill factor giver »morderligt kold« weekend

8. marts 2013 06:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hård chill factor giver »morderligt kold« weekend

Når X Factor runder af ved 22-tiden fredag aften, så bliver det en helt anden faktor, der kommer til at dominere, nemlig den såkaldte chill factor, der også kaldes kuldeindeks.

 

Vindstød op til kuling betyder, at det kommer til at bide godt i kinderne, når man bevæger sig udenfor i weekenden.

»Der er to ting, der kommer til at gøre sig gældende. Det er den kraftige blæst og lave temperaturer, der kommer ned omkring frysepunktet om dagen. Det betyder, at kuldeindekset bliver temmelig lavt, og det vil føles morderligt koldt,« siger vagthavende meteorolog ved DMI, Henning Gisselø.

Vinden kommer især til at dominere i Østersø-egnene og den sydlige del af landet, hvor især søndag bliver en kold dag. Mens temperaturen begynder på to grader fredag og lørdag, så vil termometret bevæge sig ned på nul grader søndag, hvor blæsten ifølge Henning Gisselø vil få det til at føles som minus 15 grader.

Nattemperaturen dykker ned omkring minus fem grader fredag og lørdag og vil formentlig ryge yderligere tre grader ned natten til mandag, men vi kan glæde os over, at det bliver en forholdsvis tør weekend.

»Fredag kan der måske komme lidt småregn i Sønderjylland, og søndag kan der komme lidt sne, men det bliver ikke særlig meget. Det er ikke noget, der vil give trafikale problemer,« siger Henning Gisselø, der forudser et lidt usædvanligt fænomen, når vi kommer ind i næste uge.

»Vi kan få isdøgn i næste uge, hvor temperaturen ikke bevæger sig over nul grader i løbet af en hel dag. Det er forholdsvis usædvanligt, at vi har det i en forårsmåned, selv om den første halvdel af marts generelt er kold. Det er jo lidt misvisende at kalde det en forårsmåned,« siger meteorologen.

Han har dårlige nyheder til de af os, der hungrer efter lidt varmere grader og en duft af forår.

»Det ser koldt ud i de næste 14 dage, og så kan det godt være, at det bliver en lille smule lunere. Men vi går i hvert fald to uger i møde med koldt vejr,« siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu