ANNONCE

Hård weekend afslutter butiksoverenskomst

17. februar 2012 14:17 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Hård weekend afslutter butiksoverenskomst
Billede mangler

Weekendens afsluttende forhandlinger om en fornyelse af butiksoverenskomsten foregår i skyggen af en presset butiksbranche og den kommende ophævelse af lukkeloven.
Arbejdsgiverne fra Dansk Erhverv mødes fredag med HK Handel, der forhandler på vegne af 144.000 lønmodtagerne, der er omfattet af overenskomsten.
“Det bliver ikke nemme forhandlinger. Arbejdsgiverne stiller op med en lang række krav til forringelser, og vi er opmærksomme på, at mange butikker er pressede på økonomien. Men vi har den særlige situation, at lukkeloven bliver ophævet til august, hvilket kommer til at skabe nye arbejdsforhold for mange af vores medlemmer,” siger formand for HK Handel, Jørgen Hoppe.
Han har tidligere over for Newspaq udpeget løn og arbejdstid som de stridspunkter, hvorom slaget skal stå. Og også hos Dansk Erhverv forventer man hårde forhandlinger om kroner og ører i weekenden.
“Vi har brug for at styrke konkurrenceevnen og øge fleksibiliteten på arbejdsmarkedet, så det er her vi skal finde nogle gode løsninger hen over weekenden. Det sidste detailhandlen har brug for er øgede omkostninger, og det håber jeg HK Handel har forståelse for, så vi kan bevare så mange arbejdspladser som muligt,” siger direktør i Dansk Erhverv, Laurits Rønn.
Forhandlingerne forgår hos Dansk Erhverv og starter fredag kl. 14.00. Parterne har reserveret weekenden i forsøget på at nå et resultat.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu