Hårdkogt gangster-rapper på Skanderborg

27. marts 2012 15:34 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Hårdkogt gangster-rapper på Skanderborg
Billede mangler

Det hyggelige samvær i Bøgeskoven bliver i år krydret med benhårdt gangster-rap.
Når det går løs på årets Skanderborg Festival til august, bliver det nemlig i selskab med den legendariske rapper Ice Cube. Det oplyser festivallen i en pressemeddelelse.
Sammen med andre store navne som Dr. Dre og Easy-E var Ice Cube i midten af 1980’erne med til at danne den legendariske vestkystgruppe N.W.A.
I 1988 debuterede N.W.A. med det banebrydende album ‘Straight Outta Compton’, der øjeblikkeligt gjorde dem til kæmpe hiphop-stjerner.
Ice Cube forlod dog hurtigt N.W.A. og udsendte i 1990 den kontroversielle solodebut ‘AmeriKKKas Most Wanted’, der blev et forrygende hit og solgte til guld i løbet af bare to uger.
Og med sit tredje soloalbum ‘The Predator’ fra 1992 blev rapperen den første amerikanske kunstner med et album, der på samme tid var nummer et på både Pop- og R&B-charten.
Siden har han udgivet yderligere seks albums, og hans samlede albumsalg overstiger i dag ti millioner eksemplarer. Det seneste udspil fra rapperen er ‘I Am The West’ fra 2010.
Også filmroller har tiltrukket rapperen, som blandt var med i filmene ‘Boyz In The Hood’ fra 1991, ‘Anaconda’ i 1997 og ‘Barbershop’ i 2002.
Gennem årene har Ice Cube arbejdet med en lang række andre topnavne, som Red hot Chili Peppers, Public Enemy, George Clinton og Prince.
I juli 2011 gav Gaffa fem stjerner efter en koncert på Train i Aarhus og skrev om “…endnu en formidabel aften i selskab med Ice Cube. Man kan faktisk ikke bede om meget mere på denne pragtfulde aften i den hardcore hiphops begyndelses navn,” skriver Danmarks smukkeste Festival i pressemeddelelsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu