Hårdt prøvede sygeplejersker afviser vagter

16. marts 2012 16:02 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Hårdt prøvede sygeplejersker afviser vagter
Billede mangler

Den voldsomme episode på Odense Universitetshospital, hvor tre ansatte er stukket ned af en patient, får ikke sygeplejerskerne til at råbe på vagter.
De sidste to dage har været præget af voldelige økseoverfald på et jobcenter og knivoverfaldet på psykiatrisk afdeling i dag.
Selvom sygeplejersker oplever mange trusler i hverdagen, så er de ansatte de bedste til at håndtere konflikter, mener Dansk Sygeplejeråd.
“Man skal ikke have vagter stående, vi mener, at vejen er at uddanne personalet til at kunne håndtere mere aggressive situationer og konflikter. Med de rette kompetencer og ved at gribe ind i tide kan man undgå langt de fleste af de her episoder,” siger næstformand i Dansk Sygeplejeråd Dorte Steenberg til Newspaq.
Hun fortæller, at sygeplejersker ofte oplever meget syge og kriseramte patienter, der kan opføre sig voldsomt. Også pårørende kan opføre sig truende.
En hærdebred vagt ved indgangen til skadestuen eller akutafdelingen kan dog puste til ilden i konflikter, mener Dorte Steenberg.
“Vagter ved indgangene ved skadestuer eller andre steder kan være med til at puste til nogle aggressioner og gøre konflikterne endnu større,” mener hun.
Dagens voldsomme episode i Odense får dog sygeplejerskerne til at pege på, at sikkerheden bør have et serviceeftersyn.
“Det er klart, at det vækker bekymring hos sygeplejersker, læger og patienter. Det er nogle meget, meget voldsomme episoder. Vi kunne godt tænke os, at man gennemgår sikkerhedsprocedurerne for at være sikker på, at de er tidssvarende,” siger Dorte Steenberg.
De nyeste tal viser, at der i alt er 63.414 sygeplejersker i beskæftigelse i Danmark. En analyse fra Dansk Sygeplejeråd viser, at næsten 40 procent af sygeplejerskerne ikke kender til voldspolitikken på deres egen arbejdsplads.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu