ANNONCE

Harry Potter-forfatter udgiver gratis bog

26. maj 2020 16:56 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Info

Fra tirsdag og løbende frem til 10. juli vil der hver hverdag blive udgivet kapitler fra ny J.K. Rowling-bog.

Harry Potter-forfatter udgiver gratis bog
Forfatteren J.K. Rowling, der står bag Harry Potter-bøgerne udgiver nu en helt gratis bog. Arkivfoto. Scanpix.

Den britiske forfatter J.K. Rowling har tirsdag afsløret, at hun løbende frem til midten af juli vil udgive et helt nyt eventyr online.

Det sker i en række opslag på Twitter.

Nye kapitler fra bogen, der har titlen “The Ickabog”, vil blive udgivet gratis på nettet hver hverdag fra tirsdag og frem til 10. juli.

– “The Ickabog” er en historie om at fortælle sandheden og om magtmisbrug. Temaerne er tidsløse og relevante i enhver tid og ethvert land, siger hun.

Ikke noget med Harry at gøre

54-årige J.K. Rowling er bedst kendt for sine ultrapopulære bøger om troldmanden Harry Potter. Hun understreger dog, at det nye eventyr ikke har noget med Harry Potter-universet at gøre.

De første to kapitler af den nye bog er blevet udgivet tirsdag eftermiddag.

– Jeg har besluttet at udgive “The Ickabog” gratis online, så børn, der er ramt af nedlukning eller er tilbage i skolen i disse underlige, foruroligende tider, kan læse den eller få den læst højt, siger Rowling.

Det nye eventyr vil blive udgivet som samlet bog i november.

Fakta

J.K. Rowling

J.K. Rowling, Joanne Kathleen Rowling, f. 31.7.1965, britisk forfatter.

J.K. Rowlings vej fra relativt beskedne rammer til verdensberømmelse for sine Harry Potter-bøger er næsten lige så eventyrlig som indholdet af de globalt rekordsælgende bøger.

J.K. Rowling er kandidat fra Exeter University i 1986 og underviste derefter i engelsk i Portugal. Efter et hurtigt opløst ægteskab tog hun sin datter med sig til Edinburgh i begyndelsen af 1990’erne. Dér begyndte hun at skrive, idet hun supplerede sine små indtægter som fransklærer med socialhjælp.

Den første bog i syvbindsserien om troldmandslærlingen Harry Potter, Harry Potter and the Philosopher’s Stone, udkom i 1997 (da. Harry Potter og De Vises Sten, 1998).

Bogen blev overstrømmende modtaget af det unge publikum, og mange voksne læsere faldt ligeledes for J.K. Rowlings særlige kvaliteter. Det blev også til en British Book Award. Siden er fulgt seks romaner om Harry Potter.

Kilde: Den Store Danske/lex.dk

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu