ANNONCE

Harvey Weinstein indgår millionforlig

11. december 2019 21:53 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Den tidligere Hollywood-producer, der beskyldes for voldtægter, skal betale 25 millioner dollar i forlig.

Harvey Weinstein indgår millionforlig
Harvey Weinstein og bestyrelsen fra hans fallitramte filmstudium er nået til enighed om et forlig med snesevis af kvinder, som har beskyldt den tidligere Hollywood-producer for seksuelle overgreb. Forliget er på et foreløbigt beløb på på 25 millioner dollar (op mod 168 millioner kroner). Det skriver The New York Times. Foto: David Dee Delgado/AFP

Harvey Weinstein og bestyrelsen i hans fallitramte filmstudium er nået til enighed om et forlig med snesevis af kvinder, som har beskyldt den tidligere Hollywood-producer for seksuelle overgreb.

Forliget er på et foreløbigt beløb på 25 millioner dollar (omkring 168 millioner kroner). Det skriver The New York Times.

Artiklen fortsætter under videoen 

Forliget indebærer, at næsten alle civile sagsanlæg fra filmskuespillere og tidligere ansatte hos Weinstein afsluttes.

Beskyldningerne mod Weinstein omfattede både mildere grad af sexchikane og fuldbyrdede voldtægter. The New York Times skriver, at Weinstein som følge af forliget er fritaget for at erkende skyld, fejl og lovovertrædelser.

Forsikringsselskaber, som var knyttet til det tidligere Weinstein Co studio, betaler beløbet, som der er nået enighed om i forliget.

Beløbet, som indgår i forliget, udgør godt halvdelen af et beløb på 47 millioner dollar, som skal dække over alle studiets forpligtelser, skriver The New York Times, som henviser til seks advokater.

Flere sager

Det betyder dog ikke, at Weinstein er gået fri fra alle anklager mod ham.

Reuters skriver, at han sagen her er én blandt flere sager mod den fallerede filmmand.

Han er stadig anklaget for overgreb mod to kvinder i en sag, der skal for retten i januar 2020. Bliver Weinstein dømt, risikerer han fængsel på livstid.

En ny anklage om seksuelle overgreb er blevet rejst mod ham forud for retssagen.

Anklagemyndigheden fremlagde tidligere i denne måned dokumenter, som viste, at den vil forsøge at rejse nye anklager, så nævningene i sagen kommer til at høre vidneudsagn fra en tredje kvinde. Hun hævder, at Weinstein voldtog hende i 1993.

Ifølge amerikanske medier drejer det sig om beskyldninger fra skuespilleren Annabella Sciorra.

Sciorra var med til at sætte gang i den omfattende MeToo-bevægelse i efteråret 2017. Her fortalte hun til magasinet The New Yorker, at hun blev voldtaget af Weinstein i sin lejlighed på Manhattan i 1993.

Sciorra kommer ikke til at figurere som offer i sagen, da den påståede voldtægt skete for langt tilbage i tiden.

59-årige Annabella Sciorra er bedst kendt for sin rolle i den populære amerikanske dramaserie “The Sopranos”.

Den 67-årige filmskaber Harvey Weinstein er løsladt efter at have betalt kaution.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu