ANNONCE

Hash og anden narko fundet i institution

12. juni 2019 06:25 | Af: Newsbreak.dk

Fundet har ført til massiv kritik fra Konservative.

Hash og anden narko fundet i institution
Det er uvist, hvor store mængder af narko, der blev fundet. Genrefoto.

I sidste måned beslaglagde politiet hash og narko i et kommunalt center for kriminalitetstruede unge på Nørrebro i København. Det bekræfter Københavns Politi over for Radio24syv.

“Vi har været til stede på adressen og har beslaglagt en mængde hash og narkotika. Da der pågår en efterforskning, kan vi ikke oplyse yderligere om sagen på nuværende tidspunkt,” oplyser Københavns Politi. Politiet ønsker ikke at svare på, hvor meget narkotika og hash det drejer sig om, men oplyser, at det var mængder, der indikerede, at det ikke var til privat brug.

Fundet er gjort under en ransagning onsdag den 22. maj i det kommunale center Upload på Rådmandsgade i København. Centret er “et tilbud for kriminalitetstruede og kriminelle unge i alderen 18-25 år,” står der om stedet på Københavns Kommunes hjemmeside.

“Det er en skandale,” siger konservativ gruppeformand på Københavns rådhus, Jakob Næsager til Radio24syv. Han blev først orienteret om sagen, da han blev kontaktet af radioen. Fundet kommer dog ikke bag på gruppeformanden.

“Desværre kommer det ikke som en overraskelse, for der er flere andre institutioner, hvor der er politibeskyttelse, og jeg har også hørt, at der skulle være fundet patronhylstre i nogle af de kommunale idrætsfaciliteter,” siger Jakob Næsager til Radio24syv. Han efterlyser vilje hos det røde flertal til at komme problemet til livs.

“Utilstedeligt”

Socialborgmester i Københavns Kommune, Radikale Venstres Mia Nyegaard, oplyser gennem sin pressemand, at hun ikke har tid til at deltage i et interview om sagen. I en mail til Radio24syv skriver hun:

“Det er helt utilstedeligt, at der bliver opbevaret stoffer på vores tilbud for unge, der er kriminalitets- og bandetruede. Hvis ikke vi kan forhindre det, bliver vi nødt til at lukke det.”

Socialdemokratiet kalder sagen “uacceptabel” og føler sig som medlem af Socialudvalget utilstrækkeligt orienteret.

“Jeg føler ikke, jeg er blevet tilstrækkeligt orienteret. Der skal på ingen måder være stoffer i vores ungeinstitutioner i København, når formålet med dem er at få de unge ind i en anden løbebane,“ siger socialordfører for Socialdemokratiets gruppe på Københavns rådhus, Laura Rosenvinge, til Radio24syv.

Til den kritik skriver Socialborgmester i Københavns Kommune, Mia Nyegaard (R), i en mail til Radio24syv, at udvalgets medlemmer blev oplyst om politiets fund så hurtigt som muligt.

Mia Nyegaard oplyser også, at hun sidste år fik sin forvaltning til at udarbejde et forslag til, hvordan man kunne forbedre forholdene omkring kommunens ungeinstitutioner. Der var dog ikke politisk opbakning til forslaget blandt de øvrige partier.

Ikke første gang

Upload er en del af Københavns Kommunes 18+-centre, som blev oprettet i 2010. Centrene blev etableret på baggrund af en konfliktoptrapning mellem rivaliserende grupperinger i København året før.

Centrene er ifølge kommunens hjemmeside et tilbud “for voksne unge, der vil ud af kriminalitet og videre i livet.”

Det er ikke første gang, at et 18+-center har været i politiets søgelys. I 2017 blev der fundet patroner og en trøje med påtrykt bandelogo i et tilsvarende kommunalt tilbud i Tingbjerg. I samme center blev der tilbage i 2012 fundet en pistol på toilettet samt en maskinpistol og en håndgranat gemt under loftpladerne.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu