ANNONCE

Hash, våben og en halv million

28. september 2020 22:14 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

10 mænd og syv kvinder er mandag blevet anholdt i en stor aktion.

Hash, våben og en halv million
Politiet har mandag anholdt 17 personer i en stor aktion. Foto: Colourbox.

I en koordineret aktion ledet af Grænsecenter Øresund under Københavns Politi blev der mandag anholdt 17 personer. De mistænkes for at stå bag skunkproduktion og organiseret smugling og salg af skunk til Sverige.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

10 mænd og syv kvinder i alderen 25 til 60 år blev anholdt, da Grænsecenter Øresund (GCØ) under Københavns Politi mandag slog til i en større aktion, der involverede flere danske og svenske politikredse.

Syv af de anholdte personer sigtes for smugling og salg af skunk, mens tre sigtes for produktion af skunk.

26 adresser ransaget

Der blev i forbindelse med anholdelserne foretaget ransagning på 26 adresser i flere politikredse i Jylland, på Fyn, Sjælland og i Sverige.

Ved ransagningerne blev der blandt andet fundet skunkplanter svarende til cirka 100 kilo hash, cirka syv kilo skunk, cirka to kilo hash, cirka 450 joints samt udstyr til dyrkning af skunk. Derudover blev der beslaglagt en pistol, et haglgevær og blandet valuta svarende til cirka 550.000 kroner.

– Aktionen i dag forløb som planlagt, og jeg er godt tilfreds med, at vi nu har fjernet et kriminelt netværk, der har forsynet det svenske marked med dansk-produceret skunk, siger leder af GCØ, politiinspektør Henrik Andersen.

Samarbejde

GCØ er et samarbejde mellem dansk og svensk politi og har til formål at efterforske grænseoverskridende kriminalitet i Øresundsregionen. I samarbejdet er der særligt fokus på sager om sprængstoffer, våben, narkotika, omrejsende kriminelle og hvidvaskede penge, der krydser grænsen mellem Danmark og Sverige.

– Dagens aktion er resultatet af en efterforskning, som Grænsecenter Øresund har foretaget over de seneste måneder i tæt samarbejde med svensk politi og en række danske politikredse samt Særlig Efterforskning Øst. Det er et rigtig godt eksempel på værdien af et tæt samarbejde mellem politiet på begge sider af Øresund, siger Henrik Andersen.

10 af de anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør tirsdag den 29. september klokken 09.00 i Retten på Frederiksberg med krav om varetægtsfængsling.

Politiet vil begære lukkede døre.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu