ANNONCE

Hashhandel gik galt: 25-årig skudt og dræbt

15. december 2020 17:48 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

En 40-årig mand er tirsdag idømt halvandet års fængsel i bizar sag fra Aarhus.

Hashhandel gik galt: 25-årig skudt og dræbt
En 40-årig mand er idømt halvandet års fængsel i en hashhandel, der gik helt galt. En 25-årig mand blev dræbt i sagen. Foto: Øxenholt Foto.

Idømt halvandet års fængsel for narkohandel ved travbanen

Tirsdag blev en 41-årig mand fra Aarhus idømt halvandet års ubetinget fængsel for at have været med til at arrangere en handel med 50 kilo hash.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

En handel, der gik galt, og ifølge politiets formodning har forbindelse til skuddrabet på en 25-årig mand.

Den 41-årige var med til at etablere kontakt mellem sælgeren og køberen af de mange kilo hash, der har en værdi af over en million kroner. Fortjenesten for hans arbejde var sat til 100.000 kroner.

Aftalen blev, at parterne, heriblandt den 41-årige, skulle mødes den 22. juli ved Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus, hvor stofferne skulle udleveres.

– Efterforskningen peger i stigende grad på, at motivet til drabet skal findes i en narkohandel mellem to persongrupper. Vi har nu anholdt yderligere en person i sagen, som vi mener kan knyttes direkte til drabet, men vi har fortsat et stort efterforskningsarbejde foran os. Et arbejde som vi forventer vil afdække yderligere personer med en rolle i sagen, har politiinspektør Michael Kjeldgaard tidligere udtalt.

Den 41-årige har aldrig været mistænkt for at have været medvirkende til selve drabet, men han kom hurtigt i efterforskernes søgelys i forhold til narkohandlen, og den 4. august blev han anholdt og senere varetægtsfængslet.

Tilstod i retten

Det var en tilståelsessag, hvor den 41-årige erkendte sin rolle i narkohandlen, og det har også haft indflydelse på dommen. Det er tilståelsen og effektivt politiarbejde, der gør, at han relativt hurtigt efter varetægtsfængslingen nu har fået sin dom, ” siger specialanklager Birgitte Ernst.

Den 41-årig valgte ikke at anke dommen, som han modtog i Retten i Aarhus.

Fire andre mænd sidder lige nu varetægtsfængslet i sagen om narkohandlen.

En mand sidder varetægtsfængslet for drabet på den 25-årige.

Dræbt af skud

Klokken 19.10 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en person var ramt af skud på p-pladsen ved Observatorievej i Aarhus.

Det er ved travbanen, Jydsk Væddeløbsbane – og i umiddelbart nærhed af Marselisborg Slot.

Politi og ambulancer kom hurtigt til stedet og kunne konstatere, at en 25-årig mand var skuddræbt.

Den dræbte er identisk med den kendte Aarhus-rapper, Shmur. Det oplyste rapperens manager Prasad Balakumar ifølge Aarhus Stiftstidende i en pressemeddelelse:

– På baggrund af utallige henvendelser fra pressen er det med stor sorg, at vi kan bekræfte, at Shmur, artist, kunstner og pladeselskabsmedejer, er afgået ved døden 23. juli 2020 i Aarhus. Vi beder medier og pressen at vise respekt overfor de pårørende/familien, skrev Prasad Balakumar i pressemeddelelsen.

Endnu et drab

Dagen efter, torsdag 23. juli, var Østjyllands Politi massivt til stede på Lenesvej i Brabrand, der blev spærret af.

Årsagen var, at politiet klokken 03.48 modtog en anmeldelse om, at der var flere personer, der var blevet stukket med kniv.

Da politiet ankom til stedet, fandt de en 42-årig mand med flere knivstik.

Bentjente og reddere ydede førstehjælp, men kort tid efter blev den 42-årige erklæret død.

Yderligere to personer blev stukket ned og har modtaget behandling for deres knivstik.

Ifølge Østjyllands Politi har de to drab umiddelbart intet med hinanden at gøre.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu