ANNONCE

DMI varsler “farligt vejr”

5. august 2020 14:45 | Af: Massimo Grillo, ms@newsbreak.dk

Hedebølge på vej.

Varmehungrende danskere skal nok få deres lyst stillet de kommende dage. DMI varsler nemlig hedebølge i store dele af landet. Hedebølge i Danmark er, når temperaturen er minimum 28 grader i tre grader i træk.

Det er en såkaldt kategori 2 vejrtype, og selvom det kan lyde lidt voldsomt, så har den faktisk betegnelsen “farligt vejr”.

– Den er farlig på en mere stille måde, end hvis man for eksempel risikerer at få en tagsten i hovedet på grund af storm, forklarer vagthavende meteorolog Mette Tilgaard Zhang.

Farlig på den luskede måde

– Den er mere lusket. Nogle udsatte gruppe risikerer at dehydrere, fordi de ikke får drukket nok. Det er typisk ældre og børn, siger Mette Tilgaard Zhang.

Efter en juli måned, hvor der ikke var meget behov for solcreme, lyder opfordringen derfor til at huske beskyttelsen igen.

– Hvis man skal ud, så er det med at huske solcremen. Ellers er det også godt at søge skygge, minder Mette Tilgaard Zhang om.

Ikke alle får hedebølge

Hedebølgen er varslet for Vestjylland, den vestlige del af Sønderjylland, Vestsjælland samt den vestlige del af Lolland.

Det betyder langt fra, at der bliver køligt i resten af landet. Her bliver der også sommervejr. Bare ikke nødvendigvis 28 grader tre dage i træk.

Men de varmeste egne af landet får altså ret usædvanligt dansk sommervejr.

– Temperaturer over 30 grader er jo set før i Danmark. Bare ikke så tit, siger Mette Tilgaard Zhang.

Fakta

Hedebølge

Der er tale om en hedebølge, når temperaturen tre dage i træk måler over 28 grader.

Man kan både tale om en regional og en national hedebølge.

I begge tilfælde gælder det, at over halvdelen af enten regionen eller landet skal have målt temperaturer over 28 grader tre dage i træk.

Kilde: DMI

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu