Hedebølge på vej: Derfor skal du huske dette

24. juli 2019 08:14 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

De varme temperaturer er farlige for dine kæledyr, derfor kommer Dyrenes Beskyttelse med god råd mod varmen.

I løbet af denne uge bliver Danmark ramt af en varmebølge uden lige. Med temperaturer op – og nogle steder over – 30 grader, så er der endelig tid til at springe i sommertøjet og nyde en kold forfriskning.

Når du selv er på vej til at indtage de kolde drikkevarer, så er det vigtigt, at du husker at gøre det samme for dine kæledyr. For hedebølgen kan være meget farlig for dine kæledyr, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.

Sørg for afkøling

Noget af det vigtigste at huske på, hvis du skal være god ved dine kæledyr i varmen, er at sørge for de har nok at drikke. Det gælder for alle dyr, om du har en hund, kat, marsvin eller noget helt fjerde.

Men det er også vigtigt, at dyrene har et sted at gå hen, når solen er for varm. Det kan være i skygge under et halvtag eller en parasol eller et sted indenfor, hvor der er køligt.

Hvis du gør brug af et halvtag eller en parasol, er det dog vigtigt at at tage højde for, at solen vender. Kæledyrene skal altid have mulighed for at finde et sted i skygge.

Soppebassin og solcreme

En anden måde at afkøle dit kæledyr, som fungerer for hunden, er et soppebassin.

– Det er et rigtig godt sted at starte med et soppebassin, som giver både afkøling og leg for hunden hjemme i haven. Hunde kan også blive solbrændt, og derfor kan det for nogle racer være nødvendigt med solcreme på ører, næse og andre steder med tynd pels eller direkte bar hud, siger Cecilia Christensen Karstrup, der er dyrlæge i Dyrenens Beskyttelse, i en pressemeddelelse.

Planlæg gåture

Desuden appelerer Dyrenes Beskyttelse hundeejere til at tænke over, hvornår der skal gås tur.

I middagstimerne er solen særligt stærk, mens også temperaturen oftest peaker, og derfor råder Cecilia Christensen Karstrup alle dyreejere til at plænlægge gåturen sådan, at de undgår middagstimerne.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Desuden oplyser hun også, at asfalt og fliser er så varme under middagstimerne, at de kan skade dyrenes poter. Og så synes hun at alle dyrejere, der skal på gåtur, skal sørge for at have en flaske vand med til kæledyret.

Drop bilturene

Skal du ud og køre i hedebølgen, så fraråder Dyrenes Beskyttelse at tage kæledyret med.

Sidste år modtog Dyrenes Beskyttelse 131 henvendelser om hunde, der var efterladt i varme biler, og det vil de gerne undgå i år.

Det er ifølge organisationen ikke en god idé at tage menneskets bedste ven med i bilen, uanset hvor kort turen er. Det er meget bedre for hunden at blive hjemme, hvor den har adgang til skygge og dermed lavere temperaturer samt vand.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu