Hedegaard bliver væk fra debatarrangement

7. februar 2013 15:31 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hedegaard bliver væk fra debatarrangement
Billede mangler

Islamkritikeren og debattøren Lars Hedegaard deltager ikke i aftenens planlagte arrangement i Trykkefrihedsselskabet. Årsagen er, at Politiets Efterretningstjeneste, PET, angiveligt har frarådet ham at møde op.

 

Det oplyser den svenske Ingrid Carlqvist til dr.dk efter at have talt med Lars Hedegaard selv. De to udgiver i fællesskab den islamkritiske ugeavis Dispatch International.

Katrine Winkel Holm, næstformand for Trykkefrihedsselskabet, ser aflysningen som et billede af trusselsniveauet mod Lars Hedegaard, som blev forsøgt skudt af en ukendt gerningsmand tirsdag.

»Det her er ikke et tegn på, at Lars bøjer sig – han følger bare politiets procedure. Han skal heller ikke opsøge et martyrium, og jeg er også helt sikker på, at han vender stærkt tilbage. Men det siger meget om trusselsniveauet, at han ikke kan vise sig til et sådan arrangement. Det er dybt uhyggeligt,« siger hun til Berlingske.

Tidligere torsdag rådede Hans Jørgen Bonnichsen, tidligere operativ chef i PET, Lars Hedegaard til ikke at deltage ved aftenens arrangement.

»Min anbefaling til Lars Hedegaard er: Jeg synes, du skal holde lav profil. Du skal sunde dig og komme dig. Find hurtigst muligt ud af motivet bag drabsforsøget. Og kom så hjem i de trygge rammer, som man formentlig er i gang med at skabe i hans bolig med både ydre og indre sikring,« sagde Hans Jørgen Bonnichsen til Berlingske.

Han understregede samtidig, at beslutningen suverænt ville være Lars Hedegaards.

En eventuel deltagelse ville, ifølge Bonnichsen, kræve større sikkerhedsforanstaltninger såsom synligt politi og metaldetektorer ved indgangen til Dansk Forfatterforening, hvor arrangementet bliver holdt. Til- og frakørslen skulle desuden dækkes med såkaldte rysteture, hvor eventuelle forfølgere rystes af, vurderede Bonnichsen.

70-årige Lars Hedegaard blev tirsdag formiddag angrebet ved sin lejlighed på Frederiksberg. Da han åbnede sin hoveddør, trak gerningsmanden, som foregav at være postbud, en pistol og skød hen over Hedegaards hoved, og de to mænd sloges kort.

Da gerningsmanden forsøgte at skyde igen, gik pistolen i baglås eller klikkede. Gerningsmanden flygtede i retningen af Søndermarken og er stadig på fri fod. Politiet er fortsat meget interesseret i oplysninger fra borgere.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu