Hedegaard er »rasende«, men ikke chokeret

7. februar 2013 20:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hedegaard er »rasende«, men ikke chokeret
Billede mangler

Rasende, men ikke chokeret. Det er sindsstemningen hos debattøren og islamkritikeren Lars Hedegaard to dage efter det attentatforsøg, som tirsdag var nær ved at koste ham livet. Det skriver b.dk.

 

Sådan lød budskabet, som næstformand i Trykkefrihedsselskabet, Katrine Winkel Holm, torsdag aften læste op for de godt 70 fremmødte ved aftenens debatarrangement, som egentlig handlede om omskæring af drengebørn.

Af sikkerhedshensyn havde Lars Hedegaard selv fravalgt at deltage i mødet og det forudgående bestyrelsesmøde i Trykkefrihedsselskabet, som fandt sted i Dansk Forfatterforenings lokaler i Strandgade i København.

»I tirsdags var Lars et splitsekund fra at ende som Theo van Gogh i Holland,« sagde hun blandt andet, og senere:

»Der bliver passet godt på ham og han meddeler, at han ikke er chokeret, men rasende over det, han har været udsat for. Vi glæder os til, at han igen kan færdes frit,« læste Katrine Winkel Holm op.

Dagen igennem har der været usikkerhed om, hvorvidt Lars Hedegaard ville dukke op til aftenens arrangement, men hen på eftermiddagen stod det dog klart, at hovedpersonen ikke selv kunne være med.

»Jeg skal hilse fra Lars og sige, at han er meget ked af, at han ikke kan komme i aften. Han har det godt, og han har bedt mig sige, at han ikke tænkt sig at stikke halen mellem benene,« sagde Katrine Winkel Holm.

Næstformanden fastslog samtidig, at Trykkefrihedsselskabet ikke har i sinde at lægge bånd på sig selv på grund af ugens voldsomme begivenhed.

»Vi er de sidste par dage blevet spurgt, om Trykkefrihedsskabet ændrer kurs eller sikkerhedsforanstaltninger – vores svar er, at det gør vi ikke. Hvis vi er blevet sikre på noget, er det, at den kurs, vi lagde for otte år siden, er den rigtige,« sagde hun.

Trykkefrihedsselskabet har omkring 1.000 medlemmer, og de seneste par dage er der kommet op mod 200 nye til.

Politiets Efterretningstjeneste, PET, som i øjeblikket beskytter Lars Hedegaard, ønsker ikke at kommentere afbuddet.

Tidligere torsdag rådede Hans Jørgen Bonnichsen, tidligere operativ chef i PET, Lars Hedegaard til ikke at deltage ved arrangementet.

»Min anbefaling til Lars Hedegaard er: Jeg synes, du skal holde lav profil. Du skal sunde dig og komme dig. Find hurtigst muligt ud af motivet bag drabsforsøget. Og kom så hjem i de trygge rammer, som man formentlig er i gang med at skabe i hans bolig med både ydre og indre sikring,« sagde Hans Jørgen Bonnichsen til Berlingske.

Han understregede samtidig, at beslutningen suverænt ville være Lars Hedegaards.

70-årige Lars Hedegaard blev tirsdag formiddag angrebet ved sin lejlighed på Frederiksberg. Da han åbnede sin hoveddør, trak gerningsmanden, som foregav at være postbud, en pistol og skød hen over Hedegaards hoved, og de to mænd sloges kort.

Da gerningsmanden forsøgte at skyde igen, klikkede pistolen. Gerningsmanden flygtede derefter i retningen af Søndermarken og er stadig på fri fod. Politiet er fortsat meget interesseret i oplysninger fra borgere.

Københavns Politi har torsdag aften efterlyst to mandlige vidner i sagen. Omkring kl. 11 tirsdag 5. februar befandt de to mænd sig i gården til ejendommen på hjørnet af Roskildevej og Sdr. Fasanvej på Frederiksberg.

Mændene beskrives af andre vidner som 25-30 år, 180-185 cm, den ene er slank/tynd af bygning, mens den anden er normal/muskuløs af bygning. De var begge iført mørkt tøj.

– Vi mener, at de to personer kan have gjort iagttagelser af betydning for sagen. Vi vil være meget taknemmelige, hvis de vil kontakte politiet på 114, hvor vi sidder klar til at modtage opkald fra dem og andre vidner, siger politiinspektør Jørgen Skov, leder af Efterforskningsenheden, Københavns Politi, i en udtalelse fra politiet.

Politiet kan kontaktes på telefon 114 eller 33 14 14 48.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu