Hedegaard langer ud efter kritikere og islamisering

21. februar 2013 19:07 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hedegaard langer ud efter kritikere og islamisering
Billede mangler

Der var verbale hug til både islamister, politiske modstandere og pressen, da debattøren og forfatteren Lars Hedegaard onsdag eftermiddag viste sig offentligt for første gang, siden han blev forsøgt dræbt på sin bopæl på Frederiksberg 5. februar. Det skriver b.dk.

I en godt fyldt Landstingssal på Christiansborg talte Lars Hedegaard ved et debatmøde arrangeret af Trykkefrihedsselskabet. På dagsordenen: Truslen mod ytringsfriheden.

»I dette land kan man uden mindste risiko stå frem og sige, at der naturligvis vil blive indført sharia med alt, hvad det indebærer af barbariske straffe og undertrykkelse,« sagde Lars Hedegaard og fortsatte:

»Man kan uden at nogen krummer et hår på ens hoved udtale, at utugtige kvinder naturligvis skal have kastet sten i hovedet, indtil de dør, og at muslimer, der vender islam ryggen, selvfølgelig skal slås ihjel …«

Og så kom han til sin pointe:

»Men hvis man derimod siger eller skriver, at det altså blandt andet er på denne måde, Islam skal opfattes, så kan man regne med racismebeskyldninger, straffesager og – som vi nu kan se – mordforsøg.«

Også pressen blev over en bred kam anklaget for ikke at beskæftige sig kritisk med emnet islamisering, og Lars Hedegaard langede særligt ud efter lederskribenterne hos blandt andet Politiken og Ekstra Bladet:

»Det viste sig nemlig, at lederskribenterne benyttede attentatet til atter at fortælle deres læsere, hvilket usselt og racistisk kryb jeg er. Og da jeg var færdig med disse og andre skriverier om min sag, var jeg næsten selv ved at hælde til den anskuelse, at det nok ville have været bedst for landets fremtid, om attentatmanden havde været noget bedre til at ramme,« sagde Hedegaard.

Selv om politiet endnu ikke – i hvert fald officielt – har lagt sig fast på et motiv for drabsforsøget, hælder Lars Hedegaard selv mest til teorien om, at han skulle gøres tavs på grund af sine ytringer og skriverier. Han fortalte desuden, at han siden drabsforsøget havde været i »forskellige følelsers vold«:

»Først naturligvis chokeret over, at en mand, som jeg troede var et postbud, viste sig at være en revolvermand, der ville skyde mig en kugle for panden. Dernæst glæden over, at så mange politiske ledere utvetydigt fordømte attentatet. Og at så mange aviser gjorde det,« sagde han.

Skal man opsummere konklusionerne fra en række af de andre talere, ja, så har vi ytringsfrihed i Danmark, men vi har også ytringsfrygt.

Den tidligere politiker Naser Khader fortalte for eksempel, at han selv ikke har holdt foredrag på Nørrebro i flere år, og at han har udpeget flere »risikoområder« i Danmark, hvor han simpelthen ikke færdes.

»Jeg kunne for eksempel ikke finde på at gå en tur på Strøget efter kl. 20,« sagde han.

Ytringsfriheden er under pres, mente fra Naser Khader:

»Angrebet på Lars Hedegaard er blot et af mange eksempler på, hvordan kontroversielle holdninger kan medføre, at man risikerer livet, hvis man kritiserer de forkerte grupper i Danmark. Alligevel har flere meningsdannere hævdet, at ytringsfriheden har det fint,« sagde han og understregede, at han altså ikke delte den holdning.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu