Hedegaard skal tale ytringsfrihed på Christiansborg

15. februar 2013 14:04 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hedegaard skal tale ytringsfrihed på Christiansborg
Billede mangler

Siden drabsattentatet mod ham har islamkritikeren Lars Hedegaard levet i skjul, men senere på måneden træder han for første gang frem offentligt, når han deltager i et debatmøde, hvor ytringsfriheden er på dagsordenen.

 

Mødet er arrangeret af Trykkefrihedsselskabet, som Hedegaard selv står i spidsen for, og det skal finde sted på Christiansborg 21. februar klokken 17.

Deltagerlisten tæller ud over Hedegaard også andre fremtrædende debattører, heriblandt politikeren Bertel Haarder (V), Berlingskes chefredaktør Lisbeth Knudsen, partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF) og teolog Katrine Winkel Holm.

Debatten kommer til at handle om, hvordan man kan beskytte det frie ord, som ifølge Trykkefrihedsselskabet er truet – ikke mindst efter angrebet på Hedegaard, som blev forsøgt dræbt i sit hjem på Frederiksberg 5. februar i år.

En mand iført postjakke ringede på under påskud af, at han skulle aflevere en pakke til den kendte debattør. Han affyrede skud, som ikke ramte, og herefter klikkede pistolen, da gerningsmanden endnu en gang tog sigte mod Hedegaard. Herefter stak gerningsmanden af, og han er stadig på fri fod.

Siden har Lars Hedegaard levet et hemmeligt sted under PETs beskyttelse. De særlige sikkerhedshensyn, som Hedegaard er omgærdet af, betyder også, at der vil være særlige adgangskrav til debatarrangementet. Sidste tilmeldingsfrist er 18. februar og alle deltagere skal oplyse navn og adresse ved tilmelding.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu