Hedegaard undrer sig over drabsforsøgets timing

10. februar 2013 12:55 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hedegaard undrer sig over drabsforsøgets timing
Billede mangler

Lars Hedegaard undrer sig over timingen for drabsforsøget mod ham.

 

Det fortæller han til DR Nyheder i sit første interview siden attentatforsøget i sidste uge,

»Det kommer som et lyn fra en klar himmel. Jeg kan ikke forbinde det med noget, der er sket inden for de seneste uger eller måneder. Det kan jeg ikke,« siger formanden for Trykkefrihedsselskabet til DR Nyheder.

Han peger på, at han i årevis har kritiseret islam, og at han har været igennem flere kontroversielle retssager for sine udtalelser. Derfor har den omdiskuterede debattør svært ved at forstå, at angrebet kom nu.

»Det eneste jeg kan komme på er, at min kollega Ingrid Carlquist og jeg har startet en trykt ugeavis i Sverige, Dispatch International. Vi startede regelmæssig udgivelse 3. januar, og den har et helt andet indhold end den svenske presse, som er komplet ensrettet, når det gælder islam og indvandring. Det er det eneste nye, jeg sådan set kan komme på, der er sket,« siger Lars Hedegaard til DR Nyheder.

Han har heller ikke lagt mærke til mistænkelige personer, som skulle have forfulgt eller overvåget ham op til drabsforsøget. Det fandt sted 5. februar, da en mand forklædt som postbud ringede på hans hoveddør med det påskud, at han skulle aflevere en pakke til den 70-årige debattør.

Manden var forsynet med en pistol, som han affyrede uden at ramme, hvorefter våbnet gik i baglås. Efter et håndgemæng med Lars Hedegaard flygtede gerningsmanden fra stedet, og politiet ved stadig ikke, hvor han er.

Selv har Lars Hedegaard siden boet et hemmeligt sted under politiets beskyttelse. Og selv om han ligesom politiet ikke ved, hvem gerningsmanden er, er han ikke i tvivl om, at det må være muslimsk vrede, der ligger bag drabsforsøget.

»Jeg hælder mest til den anskuelse, at man skal kigge i retning af islam. Jeg synes ikke, at ham, der stod foran mig med pistolen lignede en typisk venstreorienteret. Dansker var han ikke. Måske har han dansk statsborgerskab, men det er noget andet,« siger han til DR Nyheder.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu