Hele Breivik-retssagen bliver optaget på film

13. marts 2012 22:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Hele Breivik-retssagen bliver optaget på film
Billede mangler

Når retssagen mod den norske massemoder Anders Behring Breivik går i gang vil et filmhold fange alt på bånd.
 
Men disse optagelser bliver ikke noget, som kommer til at rulle henover nogle tv-skærme i de næste rigtig mange år.
 
Optagelserne af den historiske retssag mod nordmanden, der er tiltalt for terror og drab i Oslo samt på øen Utøya, skal nemlig sikres som historisk dokumentation. Det har Oslo Byret besluttet, skriver vg.no.
 
Det bliver tv-stationen NRK som skal stå for at filme retssagen, som herefter bliver leveret til Rigsarkivet og sikret i 25 år. Først herefter kan offentligheden få Breiviks forklaring at høre.
“Dette materiale er primært beregnet til fremtidig forskning,” siger Erling Moe, der er afdelingsdirektør i Domstoladministrasionen.
 
“Klausuleringen er fælles, og Rigsarkivet har ekspertisen til at håndtere dette. Reglerne om klausulerne i denne sag vil blive foretaget i en aftale mellem Rigsarkivet og Domstoladministrasionen. Detaljerne er endnu ikke klar,” lyder det videre fra Erling Moe.
 
Det er kun åbningen af retsagen, læsning af anklageskriftet, de indledende præsentationer og procedurer, der bliver offentlig tilgængelige på film og lyd, og som må formidles videre af medierne.
 
Det var den 22. juli sidste år, at Anders Breivik dræbte 69 unge på Utøya og bragt en bombe til sprængning tæt på regeringskvarteret i Oslo. Den kraftige bilbombe dræbte otte mennesker.
Kilde: vg.no
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu