ANNONCE

Hele dagen: Vindmølletransport lukker flere veje

24. november 2019 06:06 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Politiet opfordrer beboerne til at forlade deres hjem.

Mandag den 25. november 2019 vil to vindmøllesektioner blive transporteret fra Hanstholm Havn til testcentret i Østerild. Der er tale om to meget brede møllesektioner, og den ene skal tranporteres i oprejst position.

Derfor vil vejene på ruten blive lukket for al anden trafik ind til transporten har passeret.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under videoen

Der er tale om to møllesektioner, hvoraf den bredeste er knap otte meter og den højeste er cirka 28 meter. Transporten af de to sektioner vil bevæge sig i lav fart fra Hanstholm Havn og til testcentret i Østerild.

Fakta

Vindmølletransporten Hanstholm-Østerild

  • Klokken 08.30: Afgang fra Hanstholm Havn mandag den 25. november.
  • Klokken 10.00: Forventet passage ved rundkørslen ved Chr. Hansens Vej. Mellem klokken 11.00 og 13.00: Forventet passage ved rundkørslen ved Ræhr.
  • Klokken 17.30: Forventet passage af krydset ved Rute 29/Gl. Aalborgvej
  • Klokken 18.00: Forventet ankomst ved Testcentervej.

Transporten af vindmøllesektionerne varetages af et professionelt firma og betragtes derfor som fuldstændigt sikker. Alligevel anbefaler politiet beboerne langs ruten for en sikkerheds skyld at forlade deres hjem, mens møllen transporteres forbi.

Vejene på ruten vil under transporten være lukket for al anden trafik.

Fakta

Fakta om vindmøllen fra Hanstholm

Møllen er 28 meter høj og omkring otte meter bred

Sikkerhed: Blokvognen er bygget til varierende terræn og har både vindmåleudstyr og stabiliseringsudstyr. Der er desuden sikkerhedsregler i forhold til vindmodstand, og transporten indstilles, hvis vejret er dårligt.

Trafik: Hjemmeværnet dirigerer trafikken og underretter beboerne i husene på ruten i god tid, før transporten passerer. Politi og følgebiler er desuden med hele vejen langs ruten.

Midt- og Vestjyllands Politi har i samarbejde med det firma, der skal foretage transporten, fået omdelt et brev til alle borgere, der bor langs ruten. Brevet indeholder informationer om transporten og anvisninger til, hvordan de skal forholde sig.

Vejene fra rundkørslen i Ræhr til Testcentret i Østerild forventes at være lukket i tidsrummet 11.00-18.00. Dog åbnes alle veje så snart transporten har passeret.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu