Hele landet kan være ramt: Men her er tågen allerværst

17. oktober 2018 07:07 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har udsendt varsel om tæt tåge.

Flere steder i Danmark er der onsdag morgen – ganske som mandag og tirsdag ditto – tæt tåge flere steder i landet. Nogle steder er den så tæt, at Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har været nødsaget til at advare bilister med et varsel om “voldsomt vejr”. Det fortæller Trine Pedersen, der er vagthavende meteorolog, til Newsbreak.dk.

– I det hele taget ligger tågen lavt over det meste af landet, men vores varsler dækker kun, hvis sigtbarheden er under 100 meter. Alligevel kan det jo godt være svært at se noget, siger hun.

Aktuelt gælder varslet for hele Sjælland, Fyn og en stor del af det sydlige Jylland, men Pedersen uddyber, at det tegner til, at tågen er tættest på Sjælland og noget af Fyn, men det er værd at være varsom over hele landet.

– Mange steder er det diset og ikke helt så tåget, siger hun.

Det er mild og fugtig luft, der i øjeblikket siver ind over Danmark fra syd, som resulterer i dis og tåge, meddeler DMI. Tågen forventes at aftage op ad formiddagen, men det er ikke utænkeligt, at den er tilbage allerede natten til torsdag – og torsdag morgen.

Både Vejdirektoratet og politikredse advarer og anmoder trafikanter om at passe særlig godt på i tågen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu