Hele skolen er brændt ned

25. marts 2019 06:29 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Politiet bad beboere nær Tjørnelyskolen i Greve om at blive indenfor efter kraftig røgudvikling på skole. Nu er skolen væk.

Den nedlagte skole i Greve, der søndag aften stod i brand, er mandag morgen brændt helt ned, skriver Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter klokken tre natten mellem søndag og mandag. Her fremgår det videre, at efterslukning pågår.

Både politi og brandvæsen er fortsat på stedet. Ifølge Beredskabsstyrelsen, der har været tilkaldt i stor stil for at hjælpe, er der foruden de lokale beredskaber 15 mand og tre autosprøjter indsat ved den tidligere storbrand.

Vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi, Henrik Olesen, bekræfter over for Ritzau, at skolen, der stod til nedrivning, er væk.

– Den er helt brændt ned. Vi er i gang med undersøgelserne nu, og vi vil først få svar i løbet af ugen på, hvad der er sket, siger han om den nedlagte skole på Lillevangsvej 48 i Greve. Politiet modtog en anmeldelse om hærværk på den nedlagte skole klokken 15.55 søndag. Her kunne politiet tilbageholde syv unge drenge.

Brød pludselig ud

De unge blev tilbageholdt, fordi politiet havde mistanke om, at de havde stået bag omfattende hærværk og rudeknusning. Det er der tidligere kommet flere anmeldelser om, og politiet skriver i en pressemeddelelse, at stedet er kendt som opholdsted for unge mennesker.

Mens politiet var der og efterforskede det anmeldte hærværk, udbrød der pludselig brand i skolen, og politiet tilkaldte derefter brandvæsnet. Branden udviklede sig ganske kraftigt, og mængden af bekæmpelsespersonale var enorm.

Politiet kunne mandag morgen ikke sige, hvorvidt det formoder, at branden skulle være påsat. De syv drenge er alle blevet afhørt og løsladt igen. Politiet vil ikke kommentere, hvad der blev oplyst under afhøringerne.

Sky af røg

De meterhøje flammer fra skolen fik en sky af sort røg til at brede sig fra de gamle bygninger på Lillevangsvej 48 i Greve, og det fik politiet til at bede borgere i nærheden om at søge indenfor. Samtidig blev flere af rækkehusene tættest på skolen evakueret.

Billeder fra stedet viste en voldsom brand, der har fået i nærmest hele konstruktionen. Politiet vil nu sammen med brandtekniske myndigheder undersøge, hvad der var årsag til branden.

Ifølge vagtchefen er der tale om en bygning, der stod til nedrivning. Inden Tjørnelyskolen for over et år siden lukkede, rummede den cirka 350 elever. Selv om bygningen ikke længere bliver anvendt til undervisning, har der fra tid til anden været personer på grunden, der er blevet brugt som hyggested, fortalte vagtchef Thomas Jørgensen søndag aften.

– Det er for tidligt at begynde at gisne, hvorfor der er opstået brand, men det er en nedlagt skole, hvor der har været lavet en del hærværk gennem længere tid, og hvor forskellige mennesker har færdedes, sagde Thomas Jørgensen søndag til Ritzau.

Politiets videre arbejde består i at følge brandens videre udvikling og tale med vidner, der vil kunne bidrage med yderligere oplysninger til, hvad der er foregået på stedet. Beredskab Øst arbejder på stedet hele natten og mandag morgen, hvor ekstra mandskab er kaldt ind til at bekæmpe flammerne. Ingen er kommet til skade.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu