ANNONCE

Helle: Carina er ikke fattig

30. november 2011 15:51 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Helle: Carina er ikke fattig
Billede mangler

I Folketingssalen gik den ikke længere for Helle Thorning-Schmidt. Nu blev statsministeren tvunget til at forholde sig til Carina, kontanthjælpsmodtageren med 16.000 kroner i indtægt om måneden; noget Helle Thorning-Schmidt ellers pure har nægtet at forholde sig til.
“Jeg mener fuldstændig det samme som min social- og integrationsminister, der ikke kunne se, at denne person var fattig. Det kan jeg heller ikke,” lød det fra Thorning-Schmidt, gået hårdt på klingen af Pia Kjærsgaard (DF).
Carina var blevet fundet af SF’eren Özlem Cekic for at dokumentere, at der er fattige i Danmark. Men nu har Özlen Cekic trukket i land igen og erkendt, at Carina alligevel ikke er fattig.
Pia Kjærsgaard ville samtidig gerne have statsministeren til at indrømme, at regeringen har fjernet motiveringen og incitamentet til at tage lavtlønsjob. Og endnu engang måtte landets leder bide til bolle.
“Det er rigtigt, som fru Pia Kjærsgaard siger, at der alt for mange mennesker, der er på passive job. Og det er noget, vi arver fra den tidligere regering,” argumenterede Helle Thorning-Schmidt.
I et svar til Venstres Ulla Tørnæs oplyser beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) ellers i går, at 51.000 flere danskere i de seneste 10 år under den forrige regering har fået et økonomisk incitament til at arbejde frem for at være på overførselsindkomst.
Pia Kjærsgaard lod sig dog ikke stille tilfreds med svaret fra statsministeren.
Jeg vil gerne have en indrømmelse af, at Socialistisk Folkepartis eksempel fra i går om den arbejdsløse, der tjente 16.000 kroner, var et dårligt eksempel på en fattig og var en hån mod de mange mennesker på lavtlønsjob,” lød det fra Dansk Folkepartis leder.
Og det gav så følgende svar fra Helle Thorning-Schmidt:
“Men vi har mennesker i Danmark, der er fattige, og den diskussion blev afsporet i går. Men tror vi på, at jo fattigere folk bliver, jo mere bliver de en del af samfundet? Det tror vi ikke på, og det er nok der, jeg er uenig med fru Pia Kjærsgaard,” sluttede Helle Thorning-Schmidt det spørgsmål.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu