ANNONCE

Helle: Det har vi nået på 100 dage

10. januar 2012 13:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Helle: Det har vi nået på 100 dage
Billede mangler

Fem steder har den røde regering ændret den blå regerings politik på de første 100 dage.
Det mener statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der slog på tromme for en ny kurs for Danmark i de 100 dage fra sit ugentlige pressemøde på Christiansborg.
“Jeg er rigtig godt tilfreds med de første 100 dage, og jeg synes, det adskiller sig markant fra den tidligere regering,” sagde statsministeren.
Statsministeren ser en overgang fra en “passiv økonomisk politik” til en aktiv politik med kickstarten af dansk økonomi, som en af de fem punkter.
Samtidig understreger statsministeren nye indtægter fra skatter, som går til “samfundets børn og forskning”.
Regeringen skiller sig også ud ved et opgør med en såkaldt “symbolpolitik”. Derfor har regeringen ændret knivloven og hævet den kriminelle lavalder, siger Helle Thorning-Schmidt.
Regeringens “opgør med synet på kontanthjælpsmodtagere” er også forskelligt i forhold til den blå regering, forklarer statsministeren.
“Der skal stilles krav, men det skal ske på en ordentlig og værdig måde,” sager Helle Thorning-Schmidt.
Sidst mener statsminsiteren, at regeringen skiller sig ud ved en udenrigspolitik, der bygger på “godt naboskab” symboliseret ved at fjerne kontrollen ved de danske grænser.
“Fem klare områder, hvor vi har bragt Danmark ind på nyt spor, men vi er kun lige begyndt,” lød det fra statsministeren.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu