ANNONCE

Helle og Jens skulle svare andet end økonomi

13. januar 2012 17:49 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Helle og Jens skulle svare andet end økonomi
Billede mangler

Den norske statsminister Jens Stoltenberg besøgte fredag eftermiddag sin kollega og søsterpartifælle, Helle Thorning-Schmidt (S). Og det gjorde han i forventning om at kunne påvirke det danske EU-formandskab en smule.
“Det er det nærmeste, Norge kommer på at være i EU, det er når Danmark har formandskabet,” sagde Stoltenberg på de to statslederes fælles pressemøde.
Det var dog mest Utøya og Breivik, de danske journalister ville høre om, og selvom dagsordenen var EU og krise, tog Jens Stoltenberg sig tid til at svare på de spørgsmål.
“Det er domstole, der dømmer, ikke politikerne. De tager stilling, det respekterer jeg,” sagde Norges leder om Breivik og sindssyge eller mangel på samme. Stoltenberg brugte samtidig tid på at sende endnu en tak til Danmark.
“Jeg vil først og fremmest udtrykke taknemmelighed til Danmark og det danske folk for den støtte, vi har fået i forbindelse med begivenhederne på Utøya. Det var en trøst, og det takker jeg Danmark for.”
Norge gør det til en tradition hvert halve år at møde lederen af det land, der har EU-formandskabet. Og selvom pengene ikke ryger direkte i den slunkne EU-kasse, havde Jens Stoltenberg da alligevel lidt midler med fra hjemlandet.
“Vi er indstillet på at øge vores indskud til IMF med omkring 7 milliarder Euro,” sagde han og tilføjede, at der ikke er tale om en gavebod. “Det er et indskud, vi skyder ind og får forrentet.”
Helle Thorning-Schmidt skulle også have lov at svare på landspolitiske spørgsmål. Nemlig historien om venstrefløjens opgør med statsrådene, hvor dronningen skal underskrive landets love.
Her blev der leveret en svada til de oprørske medlemmer fra primært SF, der i dag har luftet tanken om, hvorvidt det er tidsspild.
“Jeg opfatter statsrådene som den måde, vi gør tingene på i Danmark. Jeg hæfter mig ved, at der er ingen af dem, der har udtalt sig i dag, der har deltaget i et statsråd. Statsrådet er kommet for at blive, og det er en institution, der forbinder vores moderne verden med vores historie,” slog Helle Thorning-Schmidt fast.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu