ANNONCE

Helle ramt af coronavirus: -Som at blive kørt over af et tog

20. marts 2020 15:44 | Af: Newsbreak.dk

Gennem flere uger har Helles krop kæmpet med virussen, som gjorde hende meget syg.

Helle ramt af coronavirus: -Som at blive kørt over af et tog
Der vil stadig gå nogle uger, før Helle Olsson Hansen kan gå ud iblandt os, men hun ved, at hun har vundet kampen mod corona. Her ses hun på sin altan på Vapnagård. Foto: torben@kalabas.dk.

Kirketjener Helle Olsson Hansen, 58, har i 14 dage fristet en ensom tilværelse i sin lejlighed på Vapnagård.

Torsdag den 12. marts fik hun, som bor alene, beskeden om, at hun er smittet med coronavirus og ramt af den sygdom, virussen fører med sig, covid 19. I dag er hun i klar bedring. Helt uden medicinering eller andre former for lægehjælp har hun stået imod sygdommen.

Det skriver Helsingør Dagblad.

Artiklen fortsætter under videoen

Til avisen fortæller hun, at under covid 19’s rasen blev hun stærkt svækket af hoste, kraftig hovedpine og feber. Der dannede sig vand i hendes lunger, og hun havde meget svært ved at sove om natten for hoste og kuldegysninger.

Var sund og rask

Heldigvis var Helle sund og rask, da coronavirussen gjorde sin entré i hendes krop. Hun ved ikke selv, hvordan hun helt præcist er blevet smittet, men der er mange muligheder.

– Som kirketjener i Sct. Mariæ Kirke har jeg været i kontakt med mange besøgende fra alverdens lande, jeg har spillet banko med mange andre mennesker siddende tæt på mig, så smitten kan være kommet fra mange kanter, siger hun til Helsingør Dagblad.

Fra det øjeblik, symptomerne viste sig, har hun dog ikke været i kontakt med andre mennesker.

Blev dårlig den 7. marts

Helle Olsson Hansen fortæller, at hun blev dårlig lørdag den 7. marts.

– Det begyndte med, at jeg frøs, så tænderne klaprede. Det var lige meget, hvad jeg gjorde. Om jeg så pakkede mig ind i flere lag tøj og lagde mig ind under dynen, så kunne jeg ikke få varmen. Det blev ved i to dage, og søndag aften kom feberen og hosten. Jeg var øm i kroppen, og jeg blev ramt af kraftig hovedpine, som ikke ville gå væk, fortæller hun.

Jeg får det bedre

Hun har fået en anden beboer i opgangen til at købe ind for sig. Poserne med dagligvarer bliver sat uden for døren. Inde i lejligheden har Helle fået tiden til at gå med at strikke, lægge puslespil, se tv og spille Wordfeud på nettet.

– Selv om jeg endnu ikke har en lægefaglig bekræftelse på, at jeg har slået virussen ned, så er jeg ikke spor i tvivl. Jeg får det bedre, for hver dag der går – ja, næsten time for time, og jeg har meget mere energi, siger hun til Helsingør Dagblad.

– Men bare for nogle dage siden havde jeg det som om, jeg var blevet kørt over af et tog, lyder det fra Helle Olsson Hansen.

Kilde: Helsingør Dagblad.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu