Helle: Sydeuropa har hugget vores suverænitet

1. marts 2012 19:14 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Helle: Sydeuropa har hugget vores suverænitet
Billede mangler

Hvis Danmark har afgivet suverænitet i forbindelse med vores EU-medlemsskab, kan vi skyde skylden på de rodede sydeuropæiske økonomier.
Sådan lyder meldingen fra den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt forud for EU-topmødet i Bruxelles, der starter torsdag aften.
“Som jeg ser tingene, så er det de lande, der ikke har styr på deres økonomi, som har stjålet vores andres suverænitet. For hvis der er et land, der ikke har styr på sin økonomi, ser vi ganske tydeligt, at det går ud over alle andre,” lyder det fra statsministeren.
Dermed afviser hun, at den finanspagt, som hun og 24 af hendes statsoverhoved-kolleger skal underskrive fredag morgen, griber ind i den danske selvbestemmelse. Det er faktisk lige omvendt.
“På den måde kan vi sikre, at vi har selvbestemmelse over vores egen økonomi. Vi skal ikke lade os diktere af ratingbureauer eller andre landes økonomiske dispositioner. Vi kan selv have styr på det,” forklarer hun.
Finanspagten er blevet til for at sikre større disciplin i EU-medlemslandenes økonomier, så landene i fremtiden kan undgå den situation, som særligt sydeuropæiske lande, Grækenland, Italien, Spanien og Portugal er havnet i.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu