Helle T: Ingen får mindre, end de har i dag

6. marts 2012 17:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Helle T: Ingen får mindre, end de har i dag
Billede mangler

Ingen kommer på en lavere ydelse, end de er på i dag.
Det fastlår Helle Thorning-Schmidt, efter det er kommet frem, at regeringens udspil til reform af førtidspension betyder, at 20.000 alvorligt syge danskere fremover får en ydelse, der er 7.000 kr. lavere end førtidspension.
‘Syge ryger under fattigdomsgrænsen’ stod der i dagens i Jylland-Posten, men det er en vigtig ting at huske på, mener statsministeren.
“Jeg tror, at der er opstået lidt en misforståelse om, at der er nogen som bliver sat ned i ydelse, det er der ingen mennesker, der kommer til som følge af vores reform forslag,” siger Helle Thorning-Schmidt til Newspaq.
Unge under 40 år skal som hovedregel fremover ikke kunne modtage førtidspension, men ryger ud i såkaldte ressourceforløb, hvor man forsøger at få dem ind på arbejdsmarkedet. Under de forløb modtager man en markant lavere ydelse end førtidspension.
“I stedet for at folk bliver tildelt en førtidspension, så får man mulighed for at komme i et forløb, hvor man opøver arbejdsevne. Vi hjælper mennesker som måske er psykisk syge, så de kan komme tilbage til arbejdsmarkedet. Vores forslag er, at man skal have den samme ydelse og ikke gå op i ydelse og derfra få sit ressourceforløb,” siger hun.
I 2020 skal 38.000 danskere være i ressourceforløb, og heraf vil godt halvdelen, 20.600, kun få minimumsydelsen, som er på 10.300 kr.
De resterende får en højere ydelse, fordi de eksempelvis kommer fra sygedagpenge eller har børn.
Minimumsydelsen svarer til omtrent 94.000 kr. om året efter skat og er dermed under OECD’s fattigdomsgrænse på 101.000 kr.
Kilde: jp.dk

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu