ANNONCE

Helle Thorning i forsvar for nytårstale: Min tale var meget konkret

2. januar 2012 13:03 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Helle Thorning i forsvar for nytårstale: Min tale var meget konkret
Billede mangler

Bredsiden mod Helle Thornings første nytårstale møder nu parader fra statsministeren selv.
 
Kommentatorer har kaldt talen for “en stor skuffelse” og givet den “dumpekarakter”, fordi den var for ukonkret. Men nu tager statsministeren til genmæle.
 
“Jeg synes, det er meget konkret at sige, vi kommer til at kigge på mange elementer i vores velfærdssamfund og spørge, om vi kan gøre det anderledes,” siger Helle Thorning til P1 og henviser til kontanthjælpssystemet.
 
“Er det rimeligt og i orden, at det er nogle, som er på kontanthjælp i store dele af deres liv, og aldrig bliver en del af samfundet. Er det rimeligt og i orden, at mange mennesker permanent er langt væk fra arbejdsmarkedet. Det er de diskussioner, vi rejser nu, og som vi gør noget ved,” fortæller Helle Thorning Schmidt.
 
Talen handlede om “de fede år, der nu er slut, og i stedet går vi magre år i møde”. Samtidig blev det moralsk hævet op på et plan med rettigheder og pligter, hvilket er for langt fra danskernes hverdag, lyder kritikken.
 
Men den knappe tid i en nytårstale levner ikke plads til store detaljerede planer, svarer Helle Thorning.
 
“Det er der ikke plads til i en 15 minutters nytårstale, og det tror jeg også, at de fleste har forståelse for. Det skal være sådan, at man kan se hvad billedet er,” forklarer statsministeren.
 
Kommentator Hans Engell efterlyser også klare udmeldinger, om hvad Danmark vil med EU-formandskabet, som vi har de næste seks måneder.
Kilde: P1 Morgen

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu