Helle Thorning-Schmidt ved alt om fyring af Anders Eldrup

13. marts 2012 16:06 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Helle Thorning-Schmidt ved alt om fyring af Anders Eldrup
Billede mangler

Det kom ikke som den helt store overraskelse for landets statsminister, at energiselskabet Dong i går kylede den administrerende direktør, Anders Eldrup, på porten med øjeblikkelig virkning.
 
“Ja.”
Så kort svarer Helle Thorning-Schmidt på spørgsmålet om, hvorvidt hun i forvejen kendte til direktørens bratte karrierestop.
 
Eldrup forlod energiselskabet med en farvel-check på 17 millioner kroner. Men hvad der er årsag til, at direktøren blev smidt på porten med favnen fuld af penge, står hen i det uvisse.
 
“Jeg tror, du er nødt til at respektere, at der er tale om et personalespørgsmål, man ikke kan udtale sig om offentligt. Vi har netop en bestyrelse, der har overblikket over selskabet og har overblikket over samtlige komponenter i selskabets ledelse,” siger statsministeren på sit pressemøde.
 
Selvom hun selv kender til baggrunden for Anders Eldrups pludselige afgang, vil hun ikke dele den viden med nogen.
“Der er tale om et spørgsmål, der vedrører Dong. Dong har en bestyrelse og en bestyrelsesformand, og de har indgået en gensidig aftale med den nu fratrådte direktør,” lyder det fra Helle Thorning-Schmidt.
 
Enhedslisten og Dansk Folkeparti er ikke helt enige i, at fyringsårsagen bør forblive hemmelig.
 
Begge partier kræver åbenhed om årsagen, da fyringen sker meget kort tid efter, at Rigrevisionen er begyndt at undersøge Dong for et overforbrug og lidt for dyre vaner.
“Hvis der har været en konflikt mellem Anders Eldrup og Fritz Schur (bestyrelsesformanden i Dong, red.), kan det da være meget interessant at få oplyst, hvad den konflikt har handlet om. Det er jo ingen hemmelighed, at Fritz Schur har tætte forbindelser til Venstre og Venstres ledelse, og det har Anders Eldrup mig bekendt ikke,” siger energiordfører Per Clausen og tilføjer:
 
“Vi ved jo ikke en pind om, hvad der er baggrunden for fyringen. Det kan også være, at det er noget fuldstændig uinteressant, men det har jeg dog svært ved at tro er tilfældet,” siger Per Clausen til Newspaq.
 
Men selvom Helle Thorning-Schmidt i dag ønsker at lægge sagen helt død, er det sidste lys ikke kastet over Anders Eldrups ‘afskeds-Dong’ endnu.
“Jeg kan se, at der allerede er blevet indkaldt til et samråd om sagen,” siger Socialdemokraternes finansordfører, John Dyrby Paulsen, til Newspaq.
 
Enhedslisten fremhæver det milliondyre gyldne håndtryk som ekstraårsag til nødvendigheden for åbenhed om fyringen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu