Helle Thorning siger nej til lønnedgang

21. november 2012 06:54 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Helle Thorning siger nej til lønnedgang
Billede mangler

Venstres udspil om, at de danske lønninger skal ned for at styrke konkurrenceevnen afvises af statsministeren.
 
Danskerne skal fortsat have relativt høje lønninger. Til gengæld så skal vi producere mere, så de danske virksomheder fortsat kan konkurrere med udlandet.
 
Det fastslår statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som afviser Venstres udspil om, at de danske lønninger skal ned på tysk niveau, mens skatterne skal ned på svensk niveau.
 
– Det er ikke vores vej, at vi skal gå ned i løn. Det er vores vej, at produktiviteten skal stige, så vi kan styrke konkurrenceevne uden at gå ned i løn.
 
Udmeldingen fra Thorning kommer dagen efter, at de ansatte i SAS er gået med til en historisk lønnedgang på op til 15 procent af lønomkostningerne.
 
En aftale, som finansminister Bjarne Corydon (S) har anbefalet de ansatte at sige ja til.
 
Man ifølge Thorning skal de danske lønmodtagere ikke frygte, at SAS-modellen bliver overført til at mange andre danske arbejdspladser.
 
– Man skal være meget forsigtig med at overføre fra SAS til hele arbejdsmarkedet.
 
– SAS handlede om overlevelse. Vi kan ikke bede skatteborgerne om at betale for et selskab, som ikke er rentabelt i længden, siger Thorning og tilføjer:
 
– Ud over det så er vi ikke ene aktionær i SAS. Vi skal også tage højde for de andre lande og banker, som har interesse i SAS.
 
Hun fastslår dog, at man har fået “den rigtige” løsning for SAS, hvor de ansatte har vist stor ansvarlighed.
/ritzau/
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu