Helle Thorning skuffer vælgerne

5. juli 2012 05:52 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Helle Thorning skuffer vælgerne
Billede mangler

Tilliden til Helle Thorning-Schmidts (S) evner som statsminister ligger på et faretruende lavt niveau. Blandt 55 procent af vælgerne er tilliden til statsministeren enten faldet eller faldet meget siden valget sidste år, viser en Megafonmåling foretaget for Politiken og TV 2.
Kun seks procent siger, at tilliden er steget, mens 37 procent er uændrede i deres enten positive eller negative syn på Helle Thorning-Schmidts måde at føre politik på.
De nye tal er endnu en vælgerlussing til Thorning og Socialdemokraterne. De seneste måneder har en række negative meningsmålinger fra landets institutter vist, at partiet ligger til at få et katastrofalt valg, hvis der ikke snart sker ændringer.
Blot 15,9 procent af vælgerne ville sætte deres kryds ved Socialdemokraterne, hvis der var valg i dag, viser den seneste meningsmåling, Voxmeter har foretaget for Ritzau.
Meget få meningsmålinger giver partiet flere end 18 procent af stemmerne. Ved valget i september fik Thornings tropper knap 25 procent af stemmerne.
På Københavns Universitet ser professor i statskundskab, Kasper Møller Hansen, en direkte forbindelse mellem mistilliden til statsministeren og til regeringen som helhed.
– Hun er regeringen, og regeringen er sådan set også hende. Hvis man satte en anden statsminister for bordenden med en anden politik og samme partimæssige regeringskonstellation, ville folk ikke blive glade over night, siger han til Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu