ANNONCE

Helle Thorning slår fast: Kun jeg udpeger ministre

24. september 2012 16:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Helle Thorning slår fast: Kun jeg udpeger ministre
Billede mangler

Helle Thorning-Schmidt slog ved dagens samråd i Folketinget, at det er den siddende statsminister, der bestemmer, hvem der skal være minister.
 
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) understreger, at det er hende og ingen andre, der udnævner ministre og bedømmer oplysninger, som findes om ministeremner.
 
– Det er til den enhver tid siddende statsminister, der bestemmer, hvem der skal være minister, siger statsministeren under et samråd om baggrunden for, at Socialdemokraternes daværende politiske ordfører Henrik Sass Larsen ikke blev minister.
 
Hun fremhæver, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) ikke sikkerhedsgodkender ministeremner, men kommer med en registermæssig undersøgelse af dem.
 
Henrik Sass Larsen stod sidste år til at blive finansminister, da han trak sig som kandidat, netop som regeringen skulle dannes.
 
Baggrunden var et notat fra PET om en forbindelse mellem Sass Larsen og en Bandidos-rocker.
 
Sass Larsens ven og tidligere socialdemokratiske partiformand i Køge Tommy Kamp havde tæt kontakt til Bandidos-rockeren Torben Ohlsen Jensen. Det førte til et møde mellem Sass og rockeren, som han også havde en sms-kontakt med.
 
PET opfattede forholdet sådan, at rockeren havde ageret bodyguard for Sass og Kamp. Efterretningstjenesten skal fortælle statsministeren, om der er problemer med ministeremner.
 
I stedet for at blive minister trak Sass Larsen sig selv som emne – og tilbage til en af de bagerste pladser i Folketinget.
 
I foråret fik han comeback som gruppeformand for Socialdemokraterne.
 
I lang tid måtte Sass Larsen ikke udtale sig om sagen. Han var pålagt tavshed. Det pålæg kom fra den daværende justitsminister, siger Thorning under samrådet.
 
Tavshedspligten blev efter kritik fra Ombudsmanden ophævet af justitsminister Morten Bødskov (S) i august, hvorefter Sass offentliggjorde det notat, som fældede ham.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu