ANNONCE

Helle Thornings nytårstale 2012 til danskerne: De fede år ligger bag os

1. januar 2012 20:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Helle Thornings nytårstale 2012 til danskerne: De fede år ligger bag os
Billede mangler

“De fede år ligger bag os. Vi skal forberede os på nogle magre år.”
 
Det var hovedbudskabet i statsminister Helle Thorning Schmidts første nytårstale og dermed brugte hun biblen som referenceramme. 
 
I en forholdsvis dyster tale – uden de store overraskelser – forklarede statsministeren, at 2012 kan blive året, hvor “vi med seje skridt vender udviklingen”.
 
“I den kommende tid skal vi tage beslutninger, der kan måle sig med de sværeste i vores historie,” sagde hun.
 
Helle Thorning-Schmidt understregede gang på gang, at vi befinder os i en krisetid, og at 2012 vil byde på nedskæringer og besparelser.
 
“I den kommende tid får vi endnu hårdere budgetter, og vi må stille endnu hårdere krav til os selv. Og vi kommer til at endevende alt og spørge, om vi kan gøre det bedre,” sagde Helle Thorning-Schmidt.
 
Regeringen vil bl.a. reformere førtidspensionen, kontanthjælpen og skattesystemet.
 
“Alt sammen for at få flere i arbejde og gøre vores økonomi mere robust.”
 
Statsministeren appellerede til danskerne om at vise solidaritet med de svageste, droppe sort arbejde og vise løntilbageholdenhed – også på chefgangen.
“Krisen har gjort Danmark fattigere. Men vi er først for alvor et fattigere land, når vi ikke længere forstår dem, som har brug for hjælp,” sagde Helle Thorning-Schmidt i sin nytårstale og nævnte to konkrete udfordringer, som Danmark skal have styr på.
 
“Vi skal have styr på de offentlige underskud. Og vores virksomheder skal igen være blandt de mest konkurrencedygtige i verden,” sagde Helle Thorning-Schmidt, der også brugte talen til at takke de danske soldater i Afghanistan.
Læs hele nytårstalen her
 
 
 
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu