ANNONCE

Helt nye portrætter af dronningen

15. april 2020 09:56 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Kongehuset udsender nye fotos med dronning Margrethe, kronprins Frederik og prins Christian.

Dronning Margrethe fylder 80 år torsdag den 16. april. For at markere den runde dag har kongehuset lagt en ny portrætserie ud på sin hjemmeside.

De første billeder af dronningen, kronprins Frederik og prins Christian, de to kommende konger, blev lagt ud tirsdag. Onsdag følger to portrætter kun med dronningen. Der bliver lagt fotos fra serien ud til og med torsdag.

Billederne er et resultat af fotografens egen research og forslag samt dronningens egne ønsker, oplyser kongehuset.

Billederne er taget af fotograf Per Morten Abrahamsen.

Det ene forestiller Dronningen i sit arbejdsværelse på Fredensborg Slot. Rummet, som også var arbejdsværelse for Dronning Ingrid, stod oprindeligt i hvidt og guld, men i 1999 fik Dronningen stuen malet om efter de oprindelige røde farver.

– Hvis man giver et lille rum en kraftig farve, så er det pludselig ikke så lille. Det ophæver begrænsningen i rummet, har Dronningen fortalt om restaureringen af arbejdsværelset.

Coronavirus mindsker fest

Selv om dronningen fylder rundt i år, bliver der skruet ned for de festlige begivenheder. Det skyldes, at coronavirussets indtog i landet også sætter en stopper for dronningens festplaner.

I en tale til befolkningen i midten af marts sagde dronningen, at det ikke er i orden at holde fester og runde fødselsdage, mens landet kæmper med coronavirus.

– Det synes jeg ikke, man kan være bekendt.

– Det er tankeløst. Og det er først og fremmest hensynsløst, sagde hun i talen.

Opfordrer folket til at sende blomster til ældre

Dronningen har tidligere frabedt sig blomster fra borgerne i forbindelse med sin fødselsdag. I stedet har hun opfordret folk til at sende dem til ældre, der har det svært under coronaepidemien.

Det bliver heller ikke muligt at dukke op ved Det Gule Palæ og skrive en personlig hilsen til regenten i anledning af hendes fødselsdag, som det ellers plejer at være muligt.

Kongehuset har fra tirsdag åbnet for, at borgere via dets hjemmeside kan sende en digital lykønskning til dronningen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu